Hava Durumu

Edirne’nin Başarısı Tüm Türkiye’ye Yayılabilir

Edirne, geçtiğimiz yıl ÇKS’lerin Ziraat Odası’nda hazırlanması konusunda pilot il seçilmişti. Edirne Ziraat Odası’nın 31 Aralık itibariyle sorunsuz bir şekilde ve büyük bölümünü bir günde hazırlayarak gösterdiği başarı, tüm Türkiye’de uygulamaya konulabilir.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2025 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2025 12:00
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne’nin Başarısı Tüm Türkiye’ye Yayılabilir

Edirne, 2024 yılında Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgelerinin İl Tarım ve Orman Müdürlükleri yerine Ziraat Odası’nda hazırlanması konusunda, Aydın ve Bayburt ile birlikte pilot il seçilmişti. Edirne Ziraat Odası 31 Aralık 2024 itibariyle müracaat ederek ÇKS çıkarmak isteyen tüm çiftçilerin belgelerinin hemen hemen tamamını bir gün gibi kısa bir sürede hazırlayarak teslim etti.

Önceki uygulamada İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Ziraat Odaları arasında eksik evrakları tamamlamak için gidip gelen çiftçiler, yeni uygulamayla tek merkezde ÇKS belgelerini hazırladılar. Uygulamanın yeni yılda tüm Türkiye’de hayata geçirilmesini umduklarını söyleyen Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı; “2025 yılı için ÇKS veri girişlerini Türkiye'de üç tane il pilot olarak belirlenmişti. 31 Aralık Salı günü itibariyle tarafımıza başvurulan bütün ÇKS dosyaların veri girişleri başarıyla tamamlanarak süreç kapatıldı. Bundan sonraki süreçte üreticilerin kiralık tarlaları eklemesi, ürün değişiklikleri, ikinci ürünler gibi işlemleri devam edecektir. Edirne merkezde toplamda 3 bin 800 çiftçimizin dosyasını hazırladık. Bu müracaatlardan hemen hemen hepsinin işlemlerini aynı gün içerisinde hallederek sisteme girişlerini yaptık. Aydın ve Bayburt’un da aynı başarıyı sağladıklarını öğrendik. Bakanlığımızın önümüzdeki yıllar için ÇKS işlerinin tamamını Ziraat Odalarına devretmeyi düşündüğünü biliyoruz. Bu deneme sürecini başarıyla atlattık” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.