Edirne’de bu yıl 664’üncüsü düzenlenen Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde son 2 yılın şampiyonu başpehlivan Yusuf Can Zeybek elendi.
Ebedi altın kemere ulaşma şansını yitiren Zeybek’in yanı sıra üçüncü turda başpehlivan Ali Gürbüz’ü yenerek çeyrek finale çıkan Feyzullah Aktürk, çeyrek finalde karşılaştığı İsmail Koç’u da yendi. Bu yıl önemli bir başarıya imza atan Aktürk, 664’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kürsüye çıkmayı garantileyen bir diğer başpehlivan oldu.
Çeyrek final güreşlerinde bir diğer sürpriz de ‘Sarı Fırtına’ lakabıyla tanınan başpehlivan İsmail Balaban’ın yenilmesi oldu. Balaban’ı yenen başpehlivan Enes Doğan, adını kürsüye yazdırdı.
Çeyrek final güreşlerinde favori başpehlivanlardan Orhan Okulu ise rakibi Erkan Taş’ı yenerek yarı finale çıkmayı başardı.
UĞUR AKAGÜNDÜZ
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ