Hava Durumu

Saraçlar'da 9/8’lik Romanlar Günü Kutlaması

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde 9/8’lik ezgiler eşliğinde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlandı. Kutlamalara Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan da katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2026 12:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2026 13:23
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Saraçlar'da 9/8’lik Romanlar Günü Kutlaması

Edirne’de 8 Nisan Dünya Romanlar Günü, Edirne Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikle kutlandı. Edirne Belediye Bandosu’nun 9/8’lik müziklerine, Edirne Modern Dans Topluluğu oyunlarıyla eşlik etti.

Saraçlar Caddesi başından müzik ve danslarla başlayan kutlamalar Tahmis Meydanı’nda devam etti. Tahmis Meydanı’nda topluluğa katılan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan burada yaptığı açıklamada Roman kültürünü tanıtmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirterek “Edirne Belediyesi olarak hem Roman kültürünü tanıtmak maksadıyla hem de şehirlerimize keyifli anlar yaşatmak için böyle bir organizasyon düzenledik. Çarşının farklı noktalarında hem bando ekibimiz hem de dansçı arkadaşlarımız vatandaşlarımıza güzel müzikler ve danslar icra edecekler. Bugün Roman vatandaşlarımızı tanıtmakla beraber bir farkındalık da yaratma günü. Biz her anlamda Roman vatandaşlarımızın eşit yurttaşlık haklarına sahip olabilmesi için de bugünün çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Aslında birçok problem var. Bunları da zaman zaman bir araya gelip değerlendiriyoruz. Daha iyi şartlar için, daha adil, daha eşit şartlar için de her zaman birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. O yüzden hem kültürlerin tanıtıldığı ama aynı zamanda sorunların da tekrar hatırlandığı bir gün 8 Nisan. Bu özel günde ben de hemşerilerimle, mahallelilerimizle, komşularımızla bir arada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.