Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Müzik Anabilim Dalı öğrencileri tarafından hazırlanan "Piyano ve Oda Müziği Dinletisi" TÜ Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Dinletide S. Rahmaninov, F. Chopin, P.P. Danesi, A. Atabek, E. Grieg, C. Gardel ve G. Santamaria gibi klasik ve çağdaş bestecilerin eserleri seslendirildi. Öğrenciler, solo piyano performanslarının yanı sıra oda müziği eserleriyle de dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.
Etkinlikte yer alan öğrenciler arasında Derin Kandemir, İlayda Polat, T. Efe Davran, Esin Ada, Fatma Kara Osman, Seval Biçaklı, M. Ali Mumentelli gibi isimler dikkat çekerken, çeşitli düzenlemeleriyle programa katkıda bulunan öğretim elemanları da alkış aldı.

Sanatla iç içe geçen bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğu ve izleyicilerle duygusal bir bağ kurduğu unutulmaz bir akşam olarak hafızalara kazındı.
MEHMET EFECAN HIDIROĞLU
Kaynak: MEHMET EFECAN HIDIROĞLU