Trakya Üniversitesi’nin Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlediği Tercih ve Tanıtım Günleri etkinliği yoğun ilgi gördü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eylem Bayır ve Öğrenci İşleri Daire Başkanı Nurdan Cankaya, aday öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek üniversitenin sunduğu imkanlar hakkında bilgi verdi.

“BALKANLAR’A UZANDIĞIMIZIN FARKINDALAR”
Öğrencilerin Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar’a kadar uzandığının farkında olduklarını belirten Prof. Dr. Bayır, “Gelen öğrenciler aslında pek çok bölümle ilgileniyorlar. Ama sağlık alanları, üniversitemizin amiral gemisi olarak kabul ettiğimiz Tıp Fakültesi çerçevesinde, sorular daha çoğunlukta. Gelen öğrenciler, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’ne hedefli olarak geliyorlar. Tıp Fakültesi ile ilgili daha çok soru geliyor ve oraya odaklanmış durumdalar. Bizim üniversite olarak ne kadar kıymetli olduğumuzu ne kadar geniş çapta hizmet verdiğimizi, Balkanlar’a kadar uzandığımızın farkında ve bilincinde olarak geliyorlar. Edirne’ye ve Trakya Üniversitesi’ne karşı son derece de pozitif bir bakış açısıyla geliyorlar. Kendilerini artık burada görüyorlar” dedi.

“EDİRNE’DE YURT SORUNU YOK”
Edirne’de yurt sorununun olmadığını belirten Bayır, “Yurtlar konusunda da çok fazla soru geldi bizlere. Edirne’mizde yurt açısından bir sorunumuz yok. Sayı ve nitelik açısından da oldukça iyi durumda Edirne. Ulaşım açısından da Balkan Yerleşkesinde çok sayıda yurdumuz var ve bu yurtlarımız nitelikli yurtlar. Fakültemize ulaşım açısından da oldukça iyi durumdayız. Bizler de elimizden geldiğince bu konularda soruları yanıtlamaya çalıştık” ifadelerine yer verdi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
MERT ERİŞKİN
Kaynak: MERT ERİŞKİN