Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tahan; “Altında geçici geri çekilme görülebilir”

Edirne’de kuyumcu esnafı Murat Tahan, FED’in faiz kararının ardından altının gramında yükselme olduğunu açıkladı. Tahan, yükselme ile birlikte altında geçici geri çekilme olabileceğini belirtirken; “Geri çekilme altın için alım fırsatı olabilir.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 21:53
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Tahan; “Altında geçici geri çekilme görülebilir”

Edirne’nin Sabuni Mahallesi’nde kuyumculuk yapan Murat Tahan, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz kararının gram altına yansımasını değerlendirdi.

Tahan, FED’in faiz oranını sabit tuttuğunu hatırlatırken; kararın altına yansımaları ve fiyatı ile ilgili önümüzdeki günlerde gerçekleşebilecek fiyat değişimleri ile ilgili konuştu.

“Bugün İtibariyle Yükselme Görüldü”

Batı Ekspres’e konuşan Tahan; “FED açıklamasında faiz oranını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Sabit tuttuğu için de altında yükselmeler görüldü. Altının gramı, 21 Mart itibariyle 2 bin 540 TL’ye kadar yükseldi” ifadelerini kullandı.

“Geri Çekilme Görülebilir”

Tahan, altında yaşanan yükselme ile birlikte fiyatında geri çekilme görülebileceğini söyleyerek; “Bu yükselmelerde bir nefes alma zorunluluğu olacaktır. Altının gramında 2 bin 400 TL seviyelerine geri çekilme görülebilir. Bu geri çekilme de altın için alım fırsatı olabilir. Altın sonra tekrar kendini toparlayıp gramda yeni zirveleri test edebilir” dedi.

Yılsonu Tahmini Değişti

Altın fiyatındaki yılsonu tahmininin de değiştiğini belirten Tahan; “Yılsonu tahminimizi bir miktar yükselterek altının gramının 4 bin TL civarına kadar olabileceğini düşünüyorum. Haziran sonuna doğru FED’in faiz indirimi yapacağını ve bu faiz indirimiyle beraber altında yükseliş olacağını düşünüyorum. O zaman sene sonu için net tahminde bulunabileceğiz. Ancak bunlar altın piyasası hakkında tahminler olup yatırım tavsiyesi değildir”dedi.

Uğur AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.