Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

23 haftadır Gazze için yürüyorlar

İsrail’in Gazze’yi işgalini protesto eden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının sessiz yürüyüşü 23 haftadır her Cumartesi devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 18:05
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
23 haftadır Gazze için yürüyorlar

İsrail’in Gazze’yi işgali sonrası Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının başlattığı ve her Cumartesi günü gerçekleştirilen sessiz yürüyüş ve basın açıklaması 23’üncü haftasında. Eski Cami önünde toplanan Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları sessiz yürüyüş ardından Saraçlar Caddesi’nde basın açıklaması yaptılar. Her hafta gerçekleştirdikleri yürüyüşe vatandaşları destek olmaya davet edilen basın açıklamasında imkan verilmesi durumunda Filistinli meslektaşlarına yardıma gitmeye hazır oldukları belirtildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Muammer Morkoç’un okuduğu açıklamada; “Yaklaşık 200 gündür süren saldırılara rağmen Gazze’yi terk etmeyip mücadele edenleri ve hastaneleri yurtları belleyen hekim ve sağlık çalışanlarını selamlayarak sözlerimize başlamak istiyoruz. Yaklaşık bir asırdır Filistin'i işgal eden siyonist rejim, o topraklarda sistematik bir şekilde katliamlar yapmakta, insanları yurtlarından zorla sürgün ederek mal varlıklarına el koymaktadır. İşgalci İsrail’in 7 Ekimden itibaren yaklaşık 200 gündür süren saldırıları neticesinde 34 bin kişi şehit oldu ve 100 bine yakın kişi ise yaralandı. 19 binden fazla çocuk ise yetim kaldı. İsrail’in Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldırıları katliamlara dönüşmüş, ancak söz konusu saldırılar uluslararası alanda henüz bir yaptırıma maruz bırakılmamıştır. Elbet bugünler de tarih olacak, bugünler de gelecekte anılacak. Bugünlere dönüp baktığında elinden geleni yapanların gönlü ferah olacak. Diğerlerinin ise ömrü vicdan hapishanelerinde geçecek. Biz Gazze’yi unutmadığımız, unutturmadığımızda, imkan olursa gemilerle kardeşlerimizin yardımına koşup, elimizden geleni yaptığımızda, İmkan ve şartlar müsait olmadığında; eylem ile yüreğimizdeki ateşi diri tuttuğumuzda, zulmedenlerin hangi akıbete uğrayacaklarını göreceklerini haykırdığımızda, dua ile Allah’tan yardım, sabır ve metanet dilediğimizde, boykotu gevşetmediğimizde, alışkanlık haline getirdiğimizde sevinenler mazlumlar olacak. Bebeklerin çığlıklarının dünya devletleri tarafından duyulmadığı, 7-8 yaşlarında çocukların yetim kaldığı, annelerin bebeklerine süt bulamadığı, yardım gönüllüleri, sağlık çalışanlarının ve hastanelerin birincil hedef olduğu Gazze kazandı, kazanıyor, kazanacak” ifadelerine yer verildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.