Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD BAŞKANI YUNUS SEZER EDİRNE VALİSİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi oldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 02:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 02:52
Kaynak: Haber Merkezi
AFAD BAŞKANI YUNUS SEZER EDİRNE VALİSİ OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yeni Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre 57 ilin valisi değişti, 16 Vali ise Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atandı. Kararnameye göre AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valisi oldu.

YUNUS SEZER KİMDİR?

Yunus Sezer 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum/İspir ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum'da tamamladı. 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

2001 yılında Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra sırasıyla:

Edirne Lalapaşa Kaymakam Vekili,İzmir Beydağ Kaymakam Vekili,İngiltere'de yurtdışı stajı,Giresun Alucra Kaymakamı,Sivas Altınyayla Kaymakamı,Siirt Vali Yardımcısı,Diyarbakır Silvan Kaymakamı,Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı,Bakan Danışmanı,İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı,Kırıkkale Valisi, görevlerinde bulundu.

11 Eylül 2021 tarih ve 2021/454 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı olarak atandı.

 Edirne Valisi olarak atanan Yunus Sezer, evli ve 3 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.