Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de ilk aday Ahmet Çetin

İş İnsanı Ahmet Çetin, AK Parti Edirne İl Başkanlığına adaylığını açıkladı. Çetin, kuruluşundan bu yana AK Parti’nin ilk defa 2’nci parti konumuna geldiğini ve buna dur demek için aday olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2024 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 13:30
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
AK Parti’de ilk aday Ahmet Çetin

Son yerel seçimlerde Belgin İba’nın Edirne Belediye Başkanlığı adaylığı dolayısıyla il başkanlığından istifa etmesiyle AK Parti, Edirne’de İl Başkanlığı, atama veya seçimli kongre sürecine girdi. Bu süreçte il başkanlığına adaylığını ilk açıklayan isim iş insanı Ahmet Çetin oldu.

Adaylığını Karaağaç yolu üzerinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan Çetin, burada yaptığı açıklamada AK Parti’nin Edirne’de oylarını yükseltse de yerel seçimleri kazanmak için yeterli olmadığını söyledi. Kurulduğu zamandan bu yana ilk defa AK Parti’nin ikinci parti konumuna düştüğünü, bu duruma dur demek için aday olduğunu belirten Çetin; “31 Mart 2024 tarihinde ülkemiz bir yerel seçim yaşadı. Demokrasinin gereği olarak halkamız sandığa gitti ve seçimini yaptı. Üzülerek söylüyorum ki, 2002 yılında kurulduğu günden bu yana davası uğruna mücadele ettiğimiz partimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi, ilk kez Türkiye genelinde sandık sonuçlarına göre 2’nci parti konumuna geriledi ve yine malumunuz herkesin çok konuştuğu Türkiye haritasındaki kırmızı bölgeler görseli ortaya çıktı. Bizim esas itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin de dediği gibi ‘Bu sonuçlara odaklanıp, neyi eksik yaptığımızı ya da nereye dokunamadığımızı belirleyerek, hızlıca bir tespit noktasında’ adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum. Ben, yaklaşık 4 buçuk yıl il başkanlığı görevini layıkıyla yürüten ve yerel seçimlerde de siyaset arenasına çıkarak, makamı alamasa da partimizin oylarını önemli ölçüde arttıran çok değerli başkanımız Belgin İba hanımefendiye davamıza gösterdiği kıymetli mücadeleden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Öte yandan, Edirne’de yaklaşık 28-29 bin seçmenin sandığa gitmediğinin de altını çizerek hatırlatmak istiyorum tabi ki sonuç daha farklı bir şekilde lehimize gerçekleşebilirdi. Ancak siyaset, biz biliyoruz ki ihtimaller üzerine inşa edilmiyor, edilemez. Bu noktada ben Edirne Belediye Başkanlığı görevini kazanan ve İlk Kadın Belediye Başkanı unvanını elde eden değerli Av. Filiz Gencan Akın hanımefendiyi de kutluyorum ve çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.

Geldiğimiz bu noktada, bir AK Partili olarak, partinin bir neferi olarak, bir dava adamı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizmiş olduğu istikamette bugüne kadar beraber yürüdük. Ömrümüz ve sağlığımız el verdiği sürece de kimsenin hiç kuşkusu olmasın ki yürümeye devam edeceğiz. Makamlar gelip geçidir, asıl olan davaya sahip olmak ve davayı sahiplenmektir. Çok şükür bizim bu noktada alnımız ak, sırtımız pek. Bugün itibariyle gerek siyasi hayatımız, gerek iş hayatımız gerekse de aile hayatımız olarak kendimizi hazır hissettik ve tüm samimiyetimle söylüyorum; elimizi değil, tüm vücudumuzu taşın altına koymak için AK Parti Edirne İl Başkanlığı’na talip olduğumuzu sizlerin huzurunuzda ilan ediyoruz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.