Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akalın Aile Hekimlerinin Sorunlarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarının karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Akalın, aile hekimlerinin SGK primleri, vergiler ve kıdem tazminatları gibi yükümlülükleri üstlenmek zorunda kaldığını belirterek, Sağlık Bakanlığı'nın 5258 sayılı Kanun'a eklediği maddeyle bu sorumlulukların hekimlerin omzuna yüklendiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2024 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2024 20:56
Kaynak: Haber Merkezi
Akalın Aile Hekimlerinin Sorunlarına Dikkat Çekti

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, aile hekimlerinin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdi.

Aile sağlığı merkezlerinin boya, tamirat, kira ve diğer masraflarının hekimler tarafından karşılandığını belirten Akalın, bu harcamalar için ödenen cari giderlerin yetersiz kaldığını vurguladı. Ayrıca, memuriyetten geçenler ve SGK'li çalışanlar arasında ücret eşitsizliği ve iş güvencesi sorunlarının yaşandığını dile getiren Akalın, aynı işi yapan hekimler arasında farklı ücretlerin ödenmesinin adaletsizliğe neden olduğunu söyledi. Açık kadrolardan geçenlerin kıdem tazminatı haklarının olmaması da Akalın'ın değindiği önemli bir sorun olarak öne çıktı.

Prof. Dr. Mehmet Akalın, bu adaletsizliklerin ortadan kaldırılması ve aile hekimlerinin sadece tıbbi görevlerine odaklanabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Hekimlerin mali ve idari yükümlülüklerden kurtarılması ve iş güvencesinin sağlanması için yetkililere çağrıda bulundu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.