Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akın; “İlk olarak alt yapıyı tamamlayacağız”

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Filiz Gencan Akın, basın mensupları ile bir araya geldiği iftar yemeğinde belediye başkanlığı görevine seçilmesi halinde ilk yapmak istediği işi açıkladı. Akın, halka söz verdiğini belirterek; “Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı bir yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 22:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 22:39
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Akın; “İlk olarak alt yapıyı tamamlayacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kentteki bir işletmede gerçekleştirilen iftar yemeğine; CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat, CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ve CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı da katıldı.

“GEÇMİŞE GÖRE REKOR KIRACAĞIZ”

Yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İİ Başkanı Samet Kahraman, Mahalli İdareler Seçimleri’nde son 3 güne girildiğini belirterek; “Pazar günü çok iddialıyız. Hem Edirne merkezde, hem ilçelerimizde, hem de beldelerimizde çok ciddi anlamda iddialıyız. Sandıkta hem Edirne merkez, hem ilçelerimiz ve beldelerimizde çok ciddi sayıda artış olacak. Geçmişe göre rekoru kıracağız. Edirne’de de bir önceki seçime göre çok daha fazla oyumuz olacak. Biz buna inanıyoruz ve biliyoruz. Hiçbir endişemiz yok. Sadece Pazar günü seçimi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇOK BÜYÜK BİR BAŞARIYLA SONUÇLANACAK”

Kahraman’ın ardından konuşan Belediye Başkan adayı Akın ise sahada tüm Edirnelilere dokunmaya çalıştığını söyleyerek; “Seçime sayılı günler kala son dakikaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim büyüyen ailemizin tek bir emeli var; o da CHP bayrağını Edirne’de yeniden dalgalandırmak ve Edirne’den bütün Türkiye’ye çok büyük bir ses yükseltmek. O yüzden ben de seçim sonuçlarıyla ilgili inançlıyım.  Hep beraber yürüdüğümüz bu yol çok büyük bir başarıyla sonuçlanacak” dedi.

KAZANMASI HALİNDE İLK YAPACAĞI İŞİ AÇIKLADI

1 Nisan Pazartesi günü Edirne Belediye Başkanlığı görevine başlaması halinde ilk yapacağı işin sorulması üzerine cevap veren Akın; “İlk önceliğimiz alt yapı ile ilgili çalışmalarımızı tamamlamak. Çünkü sözümüz var. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. İlk girişimimiz bu olacak” sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ÇİVİSİNİN ÇIKTIĞINI GÖSTERİYOR”

Akın’ın ardından görevde olan Bakanların çeşitli illeri ziyaret ederek iktidar partisi adaylarına oy istemesiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine cevap veren Milletvekili Toprak; “Devlet kutsal bir müessesedir. Devlet imkanlarını kullanarak siyasi bir rant elde etmeyi doğru bulmam. Benim bulunduğum dönemde 3 tane bakanlığa bağımsız bakan atanırdı. Bağımsız bakanlar, seçimin güvenliğini sağlamak için atanırdı. Ama bunlar bakanlıkları değiştirdiler, sonra devletin tüm imkanlarıyla, sarayın imkanlarıyla oy peşinde konuşuyorlar. Bunu doğru bulmuyorum. Bu değerler, Türkiye Cumhuriyeti’nin çivisinin çıktığını gösteriyor. Ben ilk defa devlet geleneklerinin bu kadar ayaklar altına alındığı bir süreç yaşıyorum. Devletin tüm kurumlarının adeta içi boşaltılmış, devlet tek adama teslim edilmiş bir noktaya geldi” dedi.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR?”

Toprak, AK Parti Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba’ya da sorular yöneltirken; “Bu seçim, Edirne için çok önemli. Burada 2 zihniyet yarışıyor. Birincisi; AK Parti iktidarının politikalarını uygulayan bir başkan, diğer tarafta da CHP’nin politikalarını uygulayacak farklı bir başkan. Ama görüyorum ki AK Parti’nin belediye başkan adayı mahcup bir şekilde. Mesele merak ediyorum; bir kadın olarak İstanbul Sözleşmesi ile ilgili ne düşünüyor? Örneğin; Edirne bir kültür şehri olacak mı? Çünkü AK Parti belediyelerine baktığımda kültür, sanat, sosyalleşme geri plana düşmüş. Bizler insanız. Sabah kalkıp çalışıp ve karnımızı doyurup akşam yatan bir yaratık değiliz. Bizler sosyalleşiriz, gezeriz, önemli günlerimizi kutlarız. Ama AK Parti’nin yönetildiği belediyelerde bunları görmüyorum. Bilakis o şehir yaşamıyor. O şehirde sanat, bilim, sosyalleşme yok. Bunun örnekleri Anadolu’da var. Ama bizim CHP belediyelerinde bunların hepsi var. Filiz Hanım burada belediye başkanı olduğunda CHP politikalarını uygulayacak ve şehir cıvıl cıvıl olacak. Şehre turist akını daha fazla olacak. Bu şehirde kadının haklarını daha fazla koruyacak. İstanbul Sözleşmesi’ne çok daha fazla sahip çıkacak. Ama aynı şeyi rakipte görmüyorum. Logosunu bile küçük basıyorlar. Bu takiyedir. Çünkü biz siyasetçiler olarak partimizin bize verdiği programları uygularız. Bu önceliklerimiz Edirne’de de devam edecek. Filiz Hanım’ın çok başarılı bir belediye başkanlığı yapacağına inanıyorum.  İnşallah kaybedecekler ve burada çok güzel bir hizmet kervanı yola devam edecek” ifadelerine yer verdi.

“TÜRKİYE ARTIK BETON LOBİSİNDEN KURTULMALIDIR”

PM Üyesi Fırat da CHP’nin kadınlara ve gençlere önemli sorumluluklar verdiğini belirterek; “Filiz başkanımızın başarılı olacağını düşünüyorum. Yeni dönemde değişim süreciyle birlikte kadın ve genç adaylara çok yoğun biçimde ülkemizin farklı köşelerinde çok önemli sorumluluklar verdik. Değişimi kadınlar ve gençlerle birlikte gerçekleştirdik. Dolayısıyla adaylarımızın da halktan ciddi bir teveccüh göreceğine hem inanıyoruz, hem de buna denk geliyoruz. O yüzden bunun mutluluğunu yaşıyoruz. AK Parti’nin seçim bildirgesine baktığınız zaman sadece beton ve inşaat görüyorsunuz. Bunun dışında insan hayatına, sosyal hayata dair yeni bir şey görülmüyor. Dolayısıyla Türkiye artık bu beton lobisinden kurtulmalıdır” dedi.

YAZGAN’DAN SEDEFÇİ’YE CEVAP

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi’nin CHP tarafından bir anket yapıldığı ve anket sonuçlarının Yazgan’da olduğu halde kamuoyu ile paylaşmadığı iddialarını yanıtlayan Milletvekili Yazgan; “Kendisi gibi laf değil, iş üreten insanlarız. Halkımızla iç içeyiz. Ama şahsi hesaplaşmalar üzerinden bizim partimizi yıpratmaya çalışıyor. Açıkçası buna da üzülüyorum. Kendisi bize, AKP’yi aradan çıkartmaya çalışan parti olduğumuzu söylemiş. Ben de ona soruyorum; ben mi ikidir başka partilerden aday olup AKP’nin ekmeğine yağ sürmeye çalışıyorum, yoksa o mu? CHP’li kimliğiyle siyaset yaptığını söyleyen adam, üçüncüye başka bir partiden aday oluyor ve burada diyor ki CHP, AKP’nin ekmeğine yağ sürüyor. Tam anlamıyla cevap vermeye değer gördüğüm bir durum değil. Esas anket dediği şey bizim avucumuzun içinde, yüreğimizde. Biz insanlarla her gün beraberiz. İnsanların bize teveccühünü görüyoruz. Hiç merak etmesin; kimin bu ilde AK Parti’ye yandaşlık yaptığını halkımız biliyor. Pazar günü de bunun cevabını verecektir” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.