Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aladağ’dan kadınlara kutlama

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, yaptığı açıklamada 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı vermesinin yıl dönümünü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2023 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 12:25
Kaynak: ERGİN SÖZER
Aladağ’dan kadınlara kutlama

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, “Bugün, Türk kadınının tarihinde dönüm noktalarından biri olan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Bu özel günde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını tanıması, ülkemizde kadın hakları mücadelesinin en önemli adımlarından biridir.

Atatürk'ün bu kararı, Türk kadınının toplumsal ve siyasi hayatta daha etkin bir rol oynamasının kapılarını aralamıştır. Kadınlarımız, bu haklarıyla birlikte eğitimden iş dünyasına, siyasetten sosyal hayata kadar birçok alanda aktif olarak yer almış ve ülkemizi zenginleştirmiştir.

Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve onun öncülüğünde kadın hakları mücadelesine katkıda bulunan tüm kadınları minnetle anıyor, Türk kadınının gücünü ve özverisini bir kez daha hatırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımıza yönelik saygı ve eşitlik ilkesini her zaman ön planda tutmalı, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamalıyız.

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutluyor, tüm kadınlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir gelecek diliyorum” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.