Nilay YILMAZ
“Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil” diyen CHP Edirne il Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla gazetemize yaptığı açıklamada; “Sayın Belediye Başkanı Aydın Balkan, 14 Ocak 2020 tarihinde yerel gazeteye verdiği demeçte,şahsımın, belediye başkanının çalışmalarını halkımızın gözünde sulandırmak bundan kendime pay çıkarttığım tespitini yapmıştır.
Atalarımızın dediği gibi doğmamış çocuğa don biçmek gibi… Yapılan işlerden siyasi pay çıkaran kendisidir. Bunun böyle olmadığını halkımıza ilettim.
Devletin, ilgili Bakanlığın tesislerin yenilenmesi veya onarılması; Belediye Başkanının ben yaptım, benim projem demesi yanlışlığını belirttim.
ilçemizdeki kamu tesislerinin onarılması, yenilenmesini sağlamak görevimizdir.
Tabi ki bunların yapılması devletimiz adına Valilik, Kaymakamlık ve ilgili Bakanlık müdürleri tarafından takip edilmektedir. Devlet hizmetlerine siyasi gözle baktığımızda yanlış yaparız.
il Genel Meclisi Üyesi olarak görevimi Belediye Başkanından öğrenecek değilim. Yazımda belirttiğim gibi; “gördüm, inceledik, önerildi, uyardık ve dikkat çektik” ilgili komisyonca rapor il Genel Meclisine sunuldu. Sayın Valimiz Ekrem Canalp tarafından kabul edildi.
il genel Meclisinin, Gençlik ve Spor il Müdürlüğünce ortak projeler konusunda 23.03.2019 tarih ve 71 no'lu kararla, Özel idare'nin projelere ortak olunması il Genel Meclisi'nin olağanüstü toplantısında alınmış kararı vardır.
05.07.2020 tarihli önergede imzam yokmuş bu bir grup çalışmasıdır. Önergede ki 6 imzadan CHP grubundan 5 üye ve iyi Parti'den 1 üye'nin imzası vardır. Önerge'nin mecliste oylanmasında 28 il Genel Meclisi Üyesi'nin işari oyu tamdır. Sayın Valimiz Ekrem Canalp Gençlik ve Sporla ilgili konuya özen göstermiş. Özel idare'nin ortak olunan projelerine destek olmuş, olmaya devam etmektedir.
il Genel Meclisi'ne karar konusunda bir talep gelirse gereken yapıldığı gibi, yine siyasi çıkar gözetmeden ilçemize her türlü desteği il Genel Meclisi olarak görevimizi yerine getiririz.
Vurgulamak istediğim, belediye başkanı olarak devlet yatırımlarının, yapıcısı, yatırımcısı ve sahiplenmenin yanlışlığıdır. il Genel Meclisine Devletin, Edirne'de bulunan il Müdürlükleri sunum yaptı.
il Genel Meclisi Üyeleri Müdürlere bölgemizdeki eksiklikleri belirtti. Bazı noktalara dikkat çektik. il Gençlik ve Spor Müdürü Sayın Selim Ak il Genel Meclisi'ne sunum yaptı. ilçemizdeki durumu kendilerine sordum, programa alındığını belirtti. il Genel Meclisi'nin ve Valiliğimizin verdiği ekonomik ve teknik desteklerden dolayı teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tüm yöneticisi, karar organları vatandaşın huzur ve refahı için özverili çalışması gerektiğini belirttim.
Kimse bu tespitten rahatsız olmasın. Sayın Belediye Başkanı il Özel idare'nin bütçesinden bir TL çıkmadı diyor. ilan, Posta, git gel vs. masraflar ile birlikte 1 TL'den fazla çıkmıştır. Ama!... Belediye kasasından ne çıktı?
Özel idare bütçesinden, talep ve istekler uygun görüldüğünde aciliyet olduğunda yıl beklemeden gerekli aktarmalarla il Genel Meclisi'nin kararlarıyla milyon TL halkımızın ihtiyaçları için çıkmıştır. Çıkmaya devam etmektedir.
Amacım, yeni ekilmiş ağacın dalı yaprağı yok, daha çiçek açmamış. Meyve vermesine daha çok zaman olan ağacı taşlamak değil. Etli ile sütlü'yü karıştırmayalım.
Amacım üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Üzüm tanelerinden halkımızında pay almasını sağlamaya çalışmaktır. Kapalı Spor Salonu ve basket sahası olayı, Belediye Başkanının uygulamalarından kaynaklanan Pazar yeri esnafı'nın protestosuyla özleştiriliyorsa düşünmek gerek kötü örnek örnek değildir.
ilçemiz için yapacağımız işler daha çok saygılarımı sunarım.”dedi.