Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antifriz ve kış bakımı uyarısı! Araç sahipleri dikkat!

Antifriz ve kış bakımını yaptırmadığınız aracınız hem ekonomik kayıplara hem de potansiyel kazalara neden olabilir.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 19:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 19:47
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Antifriz ve kış bakımı uyarısı! Araç sahipleri dikkat!

Havaların soğumasıyla birlikte Edirne’de kış kendini iyice göstermeye başladı. Antifriz ve kış bakımını yaptırmadığınız aracınız hem ekonomik kayıplara hem de potansiyel kazalara neden olabilir.

Gündelik yaşantımızda sıkça kullandığımız araçların düzenli bakımı, kış mevsimine uygun şekilde yapılmazsa hem ekonomik kayıplara hem de potansiyel kazalara neden olabilecek olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz. Sanayi esnafı Ercan Carus, kış aylarında özellikle soğuk havalarda araç bakımının önemini vurgularken, özellikle antifriz seviyesinin düzenli olarak kontrol edilmesinin büyük bir önem taşıdığını belirtti.

“BAKIMLAR EKSİKSİZ YAPILMALI”

Araç bakımları hakkında bilgi veren Carus, “Araçların kışa hazırlanması için antifriz sıvılarının tamamlanması gerekiyor. Antifrizin belirli bir derecesi vardır. Bu derece – 25 derece olmak zorundadır. Bu sıvı konulduktan sonra kışın sıvı sistem olarak motorun içerisinde duracaktır. Kışlık bakımlarımızda bujiler ve bujileri çalıştıran kablolar oldukça önemlidir. Bunların gözden geçirilmesi gerekiyor. Bozuk kablo, çatlak bujilerin değiştirilmesi lazım. Değiştirilmediği taktirde aracın çalışmamasına neden olur. Cam silecekleri, akü bakımı, kayış kontrollerinin de eksiksiz bir şekilde yapılması gerekir. Bu saydığımız bakımlar yapıldığı zaman aracınız kışa hazırdır” dedi.

“BAKIM YAPILMAYAN ARAÇ SAHİBİNDEN ÖCÜNÜ ALIR”

Araç bakımlarının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Carus, “Güvenli seyahat için aracınıza güvenli yakıt almak zorundasınız. Sabahları çalıştırmak için yakıtın donmaması lazım. Eğer mümkünse sabah araçlarınızı çalıştırdığınızda mutlaka aracınızı bir dakika bekleyin, hemen hareket etmeyin. Motorun içerisindeki yağın dolaşımı tam gerçekleşsin, vites kutusundaki yağlar tam yerine gelsin. Vites kutusu aracın viteslerinin geçmesini sağlar ve aracı yürütmeye sağlar. Mutlaka her Kasım ayı geldiğinde akla araç bakımlarının gelmesi şart. Bunlar belirli bir para karşılığı yapılır ama bakım ihmal edilmez. Bakım yapılmayan araç mutlaka sahibinden öcünü alır” ifadelerine yer verdi.

“BAKIM ÜCRETLERİ 3 BİN TL’DEN BAŞLIYOR”

Bakım ücretlerine değinen Carus, “Otomobillerde benzin ve dizel olarak ayrılır ama maliyetleri genel olarak aynıdır. Bugün bir bakım 3 bin TL ile 5 bin TL arasında değişiyor. Bugün bir antifriz 350 TL, 200 TL’de değişim ücreti var toplamda 550 TL sadece antifriz değişimi oluyor. Bunun yanında buji ve kablolar ortaya çıkarsa bakım ücretleri 3 bin TL’nin altında değil. Bu bakımları yılda bir defa yaptırmak zorundayız” diye konuştu.

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.