Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Toplantısı yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Toplantısı yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri toplantısına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk’ün yanı sıra Çorlu Kaymakamı Murat Eren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkanı Alper Kahramanca, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Taşan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Soytürk; “Sanayiciler olarak siz çok önemli işler yapıyorsunuz. İstihdam sağlıyorsunuz, yüzlerce, binlerce insan fabrikalarda çalışıyor, evine ekmek götürüyor. Bu önemli bir şey. Onun dışında ihracat yapıyorsunuz, ülkemize döviz kazandırıyorsunuz. Bide öyle firmalarımız var ki, bu firmalarımız cari açığı kapatıyor. Öyle ürünler üretiyor ki, cari açığı kapatıyor. Çok önemli işler yapıyorsunuz.

Bugünkü toplantımızda Ar-Ge işi yapan sanayicilerimizle beraberiz. Bir kısmını ziyaret etme fırsatım da oldu. Öyle ürün üretiyor ki, dünyada sadece 1 ya da 2 ülkede üretilen bir ürünü çalışmasını yaparak üretecek hale geliyor. Hem Türkiye’nin dışarıya ödediği parayı ortadan kaldıracak hem de dünyaya mal satmış olacak. Çok kıymetli işler. Bu yüzden Ar-Ge Merkezlerini, tasarım merkezlerini çok önemsiyoruz.

Bu toplantının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sanayi Bakanlığımızdan Daire Başkanımız burada. Çalışmalarınızı engelleyen engellerin önünün açılması anlamında bu toplantıyı çok kıymetli buluyorum. Toplantının başarılı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen yetkililer, katılımcıları bilgilendirdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.