Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atkoşan; “Yazlık ürünler 1 ay içinde tezgâha çıkar”

UPEK Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, ilkbahar mevsiminin ilk gününde Ulus Pazarı’nda Bulgar turist sayısının gözle görülür şekilde azaldığını belirtirken; “1 aya kalmaz tezgâhlardaki kışlık ürünlerin yerini yazlık ürünler almaya başlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 17:25
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Atkoşan; “Yazlık ürünler 1 ay içinde tezgâha çıkar”

Edirne’de her Cuma günü kurulan ve özellikle Bulgaristan’dan gelen turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Ulus Pazarı’nda bugün Bulgar turist sayısında azalma yaşandı.

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Başkanı Yüksel Barış Atkoşan, ilkbahar mevsiminin ilk gününde hava sıcaklıklarının da kış mevsimine göre artış göstermesiyle hem turistlerin, hem de yerli halkın kışlık ürünlere talebinin düşmeye başladığını söyledi.

“KIŞLIK ÜRÜNLERE TALEP BİRAZ AZALDI”

Ulus Pazarı’nda bir önceki haftaya göre yoğunluğun azaldığını belirten Atkoşan; “Pazarımız geçen haftaya göre biraz daha sakin geçiyor. Bu hafta özellikle Bulgar müşterilerimizde gözle görülür bir azalış var. Bu durum dönemlik arz ve taleple alakalı olabilir. Bunu sezon itibariyle mevsim geçişine de bağlayabiliriz. Artık kış sezonu ürünlerinin sonuna yaklaştık. Bu sene yağış ve sert bir kış da olmadı ama havaların bu kadar iyi gitmesi, kışlık ürünlere talebi biraz azaltmış durumda. Hem Bulgar müşterilerimiz, hem de yerli halkımızda yavaş yavaş kış sezonu kapanmış gibi görünüyor. Havalar böyle giderse 1 aya kalmaz tezgâhlardaki kışlık ürünlerin yerini yazlık ürünler almaya başlar” ifadelerini kullandı.

“BAZEN OLUMLU, BAZEN OLUMSUZ YANSIYOR”

Bulgaristan’da 1 Mart tarihinde kutlanan Baba Marta Bayramı’nın yoğunluğa etkisinin sorulması üzerine cevap veren Atkoşan; “Bu tür zamanlar bize bazen olumlu, bazen olumsuz yansıyor. Örneğin; Bulgarların kurtuluş bayramı dönemindeki tatilden dolayı pazarımız Bulgar müşteriler ile dolup taşıyor. Baba Marta kutlaması nedeniyle de olabilir ama bu hafta, geçen haftaya göre gözle görülür bir şekilde azalma var” dedi.

“PAZARIMIZIN GİRİŞİ DÜZENLENECEK”

Atkoşan, Ulus Pazarı girişinin ise Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenleneceğini söyleyerek; “2 hafta önceki yağmurda özellikle pazarımızın giriş kısmı çamurlanmıştı. Fen İşleri Müdürlüğü’müz ile görüştük. Bu hafta içerisinde gerekli çalışmaları yapacaklar. Pazarımızın girişinde mıcır serme çalışması yapılacak. Bunun haricinde her şey rutin bir şekilde devam ediyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.