Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın; “Hayvan hapishanesi vaat edenlere oy yok”

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, sokak hayvanları için proje adı altında açıklanan “Doğal Yaşam Alanı” vaadinde bulunan hiçbir siyasi partinin adayına oy vermeyeceklerini söyleyerek; “Hayvan hapishanesi vaat edenlere oy yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 18:09
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Aydın; “Hayvan hapishanesi vaat edenlere oy yok”

Edirne’de Bir El Bin Nefes Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Islattı Aydın, 31 Mart 2024’te düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimlerinde Edirne Belediye Başkanlığı için yarışacak adaylara seslendi.

Mahalli İdareler Seçimleri öncesi projelerini açıklayan Edirne Belediye Başkan adaylarına uyarılarda bulunan Aydın, projelerinde sokak hayvanları için “Doğal Yaşam Alanı” adı altında sunulan hayvan hapishanelerine yer veren siyasi parti adaylarına hayvanseverlerin oy vermeyeceğini söyledi.

“BU PROJEYİ AÇIKLAYANLARA OY VERMEYECEĞİZ”

Aydın, sokak hayvanlarının yaşam hakkını yok sayan siyasilere hayvanseverler olarak oy vermeyeceklerini belirterek; “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne Belediye Başkanlığı’na aday olan birçok isim projelerini açıklamaya devam ediyor. Biz de Bir El Bin Nefes Derneği olarak Edirne’mizde yaşayan canlılarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışan bir sivil toplum örgütü olarak açıklanan projeleri özellikle takip ediyoruz. Fakat özellikle Türkiye’de son dönemde dile getirilerek sokak hayvanları için çözüm olarak sunulmaya çalışılan ‘Doğal Yaşam Alanı’ adlı uygulamanın kentimizde de gündeme getirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bu nedenle siyasi partilerin adaylarını uyarıyoruz; bu şekilde güzellemeler ile çıkarılan hayvan hapishanelerini asla kabul etmiyoruz. Sokak hayvanları için güzel gösterilmeye çalışılan hapishaneler değil; tedavi merkezleri kurulması gerektiğini her dönemde olduğu gibi bugün de dile getiriyoruz. Bize seçim vaadi gibi proje olarak açıklanan bu alanları kabul etmediğimizi, bu vaatleri açıklayan hiçbir siyasiye de oy vermeyeceğimizi belirtiyoruz” dedi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.