Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bat Pazarı’nda kötü koku yayılıyor

Edirne çarşı merkezde bulunan Bat Pazarı’nda ızgaralardan yayılan kötü kokular esnafı bezdirmiş durumda. Esnaf, ızgaraların üzerini kartonlarla kapatsa da kokudan kurtulamamış.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 13:35
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bat Pazarı’nda kötü koku yayılıyor

Edirne’de Bat Pazarı’nda, Medrese Sokağın, Saraçlar Caddesi’ne bağlanan kısmında bulunan ızgaralardan gelen lağım kokusuna esnaf çare bulamıyor. Kokudan kurtulmak için ızgaraların üzerini kartonlarla örtseler de kokuyu dindiremiyorlar. Medrese Sokak ile Saraçlar Caddesi’nin köşesinde gıda işletmesi bulunan Emin Elemenli, kokudan bunaldıklarını, defalarca yetkilileri aramalarına rağmen bir çözüm bulunmadığını belirterek; “Edirne’nin, turizm merkezi olan bu caddesinde böyle kötü bir kokunun buradan yayılması gerçekten Edirne için çok kötü bir durum. Biz burada gıda işletmesi yapıyoruz. Sadece gıda işletmeleri için değil, tüm işletmeler için negatif bir durum olmaktadır. Edirne’ye sürülmüş bir leke olduğunu düşünüyoruz ve düzeltilmesini istiyoruz. Her zaman kokuyor, kartonlarla üzerini örterek kokuyu engellemeye çalışıyoruz ama sonuç alamıyoruz. Özellikle yaz aylarında daha çok kokuyu duyuyoruz. Izgaraların içerisi dolmuş. Daha önce defalarca araç çağırdık, bir defa araç geldi ama yan tarafta bir müdahale yapıldı. Gidip konuşmamıza rağmen buraya bir şey yapılmadı. Temizlik ekibi yönlendireceğini söylediler ama 10 defa aradım kayıt açtırdım ama gelen giden olmadı” dedi.

Bir an önce kokuya çare bulunmasını isteyen esnaf Sebahattin Bilgin ise; “Bütün yaz bu kokuyu çekiyoruz. Bu problemin bir an evvel hallolmasını istiyoruz. Bayramdan önce havalar ısınmaya başladığından itibaren kokmaya başladı” şeklinde konuştu.

153 nolu Belediye Hizmet Hattını aradıklarında kendilerine; ‘Burasını neden arıyorsunuz’ dendiğini söyleyen esnaf Mustafa Seven; “Burada daha önce çalışan ekip aylık bakımlarını yapıyordu. Şimdi buraya 5-6 seneden beri gelen giden de yok. Alt tarafı burada bir kanalın temizliği yapılacak ama bunun yapılması için bir tanıdığımız mı olması lazım. 21’inci yüzyılda lağım kokuyor. Bu işi bilen kişilerin işin başına getirilmesi lazım. Leş gibi kokuyor, biz bunu çekmek zorunda değiliz. Yarın bir gün havalar ısınınca daha da çok kokacak” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.