Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyinde olmalı”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, 2024 yılı emekli ikramiyeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, her bir ikramiyenin asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2024 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2024 14:33
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyinde olmalı”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emekliler için 2024 yılı Ramazan ve Kurban bayramlarında verilecek bayram ikramiyeleri ile ilgili açıklama yaptı.

Dayıoğlu, yılda 2 kez bayram ikramiyesi alan emeklilerin, 2024 yılında zam talebinin olduğunu söyledi. Emeklilerin, 2024 yılı emekli bayram ikramiyesinin talebini açıklayan Dayıoğlu, yılda 2 kez 2 bin TL’den toplam 4 bin TL’ye ulaşan ikramiyenin emeklilerin derdine derman olmadığını belirtti.

“HER BAYRAM İKRAMİYESİ 17 BİN 2 TL OLMALI”

Dayıoğlu, her bayram ikramiyesinin asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini söyleyerek; “Her bir bayram ikramiyesinin 17 bin 2 TL olması gerekiyor. Bu durumda yüzde 150 zam yapsalar bile 5 bin TL yapar. Bu yeterli değil. Bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyinde olmalı” ifadelerini kullandı.

“SEYYANEN ZAM EMEKLİLERE DE VERİLMELİ”

Emeklilerin bayram ikramiyesinin yanı sıra farklı taleplerinin de olduğunu söyleyen Dayıoğlu; “8 bin 77 TL’lik seyyanen zam çalışanlara verildi ama emeklilere verilmedi. Bunun acilen verilmesi gerekiyor. Emekliler sıkıntıda ve yaşamlarında hayat pahalılığına yetişmekte zorlanıyorlar” dedi.

“3 BİN TL YETERLİ OLMAZ”

Dayıoğlu, emeklilerin bayram ikramiyesinin 3 bin TL olacağına dair iddialara da cevap vererek; “Bu yeterli değil. Emeklilerin derdine derman olmaz. Hayat gerçekten pahalı ve emekliler olarak yetişmekte zorlanıyoruz. Emeklileri mutlu etmek istiyorsalar bayram ikramiyelerini asgari ücrete yükseltmelidir. Ayrıca bayram ikramiyelerinin de 4’e bölünmesi uygun olur. Bu da toplamda 2 asgari ücret olur” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.