Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Belediyenin asli görevleri proje olamaz”

Zafer Partisi Edirne Belediye Başkan adayı Serkan Konak, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Konak, belediyelerin asli görevi olan işlerin proje olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 20:07
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 20:07
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Belediyenin asli görevleri proje olamaz”

Zafer Partisi Edirne Belediye Başkan adayı Serkan Konak, Edirne Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda eşi Gülçin Akarçay Konak, Zafer Partisi Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Alperen İlhan ve partililer ile bir alışveriş merkezinin önünde kurduğu stantta broşür dağıtarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

“PROJE OLMAYAN ŞEYİ SAĞLAMAK”

Belediye’nin asli görevlerinin proje olamayacağını vurgulayan Konak, “Yol yapmak, suyu getirmek, çöpü temizlemek belediyenin asli görevi. Bu görevler senin asli projen olamaz. Belediyenin projesi ne olur? Ben hafif raylı sistem getireceğim derse bu bir projedir. Proje olmayan şeyi sağlamaktır. ETUS problemi var şehirde. ETUS'u, daha işlevsel hale getirebilirsiniz. Bizim bununla ilgili şöyle bir projemiz var. ETUS'u kamu özel sektör yatırımına çevireceğiz. ETUS şu an özel sektör yatırımı olarak çalışıyor. Ama bu ulaşım hizmeti, sosyal bir hizmet. Bir hizmet, bir rant işi değil. Bu belediye bunun içinde olmak zorunda. ETUS’un şu anki piyasa değeri yaklaşık araçlarını işte diğer işletmelerini yan işletmenin falan sayarsak bir milyar TL. Bir milyar TL'yi yönetecek kişinin çok nitelikli olması gerekiyor. Çok nitelikli donanımda olması gerekiyor. Biz ETUS'u kamu özel sektör yatırımına çevireceğiz. Yine ETUS'un içindeki üyelerin haklarını koruyarak ETUS'un içine ek ilave arabalar katarak buraya ortak olacak” dedi.

“ATATÜRK’ÜN ODASINI MÜZE YAPACAĞIZ”

Tarihi Edirne Belediye Binası’nda bulunan Atatürk’ün odasının müze yapılacağına değinen Konak, “Edirne'de turistlik noktalarımız var ama bunlar maalesef belediyenin kullanımında. Bir belediye binası var değil mi? Burayı bir müzeye çevirebiliriz. İçeride Atatürk'ün odası var. İsteyen vatandaş elini kolunu sallayarak içeriye giremiyor. Güvenlik almıyor. Burayı bir Atatürk müzesine çevireceğiz. Çok basit bakın yani bunun için hiç çok büyük para harcamaya gerek yok. Başkanlık operasyonlarını komple çıkartacaksınız. Atatürk'ün hatırasına içeriye dizeceksiniz buyurun size müze. Her şey hazır. Çok basit” ifadelerine yer verdi.

“BELEDİYE BİRİMLERİ TEK ÇATI ALTINDA OLMALI”

Belediye birimlerinin tek çatı altında toplanması gerektiğine değinen Konak, “Edirne'de belediye birimleri hepsi farklı yerlerde. Hiçbirisi bir operasyonun ne olduğunu bilmiyor. İşe geliyorlar mı? Gelmiyorlar mı? Gidiyorlar mı? Gitmiyorlar mı? Kimlerde ne oluyor? Bilmiyor. Başkan bile bilmiyor. Başkanla ayrı bir binada. Belediyenin birimleri tek çatı altında toplanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“BEN YALAN SÖYLEMİYORUM”

Yapılan seçim çalışmalarını değerlendiren Konak şöyle konuştu; “Ben bazı şeyleri yapmaktan siyasiler bunu stok yapıyorlar. Birisinin cenazesine gidip ağlayan birisiyle fotoğraf çekilmek kadar ayıp bir şey yok. Biz bir cenazeye de gideriz. Başsağlığımızı dileriz. Cenaze namazını kılarız ve dağılırız. Sizin o insanın acısından menfaat ummanız yanlış. Aynı şekilde seçim arabaları. Sizin düşünmeniz lazım. Orada hasta var mı? Adamın çocuğu okula gidecek mi? Sınavı var mı? Siz seçim arabasını dolaştırıyorsunuz. Gece 23.00’da bir yere çekiyorsunuz. Seçim propagandası yapacağım diye gümbür gümbür müzik açıyorsunuz. Yani insanın biraz empati yapması lazım. Empati yapmazsanız hiçbir şeyi anlayamazsınız. Biz onlar gibi araba gezdirmek yerine herkese tek tek ulaşmayı hedefledik. En önemlisi de biz yalan söylemedik. Bir kurumda dediler ki, ya Serkan Başkan işte emeklilere herkes 3 bin lira veriyor. Siz de verecek misiniz? Dedim ki biz vermiyoruz. Bizim böyle bir hedefimiz yok. Belediyenin böyle bir bütçesi de imkânı da yok. Edirne'de 30 bin kişi olsa, 3 bin TL verseniz aylık, yaklaşık 100 milyon TL belediyeye külfet biniyor.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.