Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Belgin İba Yıldırım’daydı

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi ve Yıldırım merkez sakinleri ile bir araya gelen Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, yoğun ilgi ve sevgiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
Belgin İba Yıldırım’daydı

Yerel seçimlere kısa bir süre kala aralıksız olarak çalışmalarını sürdüren İba, gönüllerde büyük bir yer ediniyor. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayan İba, seçim çalışmaları çerçevesinde Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi Yıldırım merkez sakinleri ile buluştu. Miting havasında geçen buluşmada coşku dolu anlar yaşandı. Gösterdikleri ilgi ve sevgiden dolayı mahalle sakinlerine teşekkür eden İba, birlikte şarkı söyleyerek mutluluklarına ortak oldu.

Çocuklara spor alanları, halı saha, gençlere istihdam müjdesi veren İba, alkışlarla desteklendi. Çocuklara, gençlere, yaşlılara ve kadınlara dokunacak birçok alanda çalışma yapan İba, projelerini anlatarak destek istedi.

Edirne'nin hak ettiği hizmetleri alabilmesi ve bugüne kadar görmediği değeri görmesi için aday olduklarını söyleyen İba, Edirne sevdasıyla çıktıkları bu yolda 31 Mart akşamı da büyük bir heyecan ve coşku yaşamayı beklediklerini aktardı.

Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi sakinlerine hitap eden İba, karşılaştığı sürprizle büyük mutluluk yaşadı. Mahalledeki kadınlar, kendi el yazılarıyla hazırladığı 'Doğru zaman, doğru insan', 'Edirne için gerçek belediyecilik', 'Edirne sana sen bize emanetsin', ‘O sene bu sene’ gibi yazılarla alana gelerek İba'ya destek verdi. İba'ya mektup yazan Esil Anadol isimli kız çocuğu da mektubunda 'Seni çok seviyoruz Belgin ablacığım' ifadelerine yer verdi.

"HER MAHALLEMİZE AYNI HİZMETİ GETİRECEĞİZ"

Konuşmasında mahalle sakinlerine seslenen İba, “Edirne'ye hizmet etmek için bir yola çıktık. İnşallah 31 Mart sonrası yine burada karşınıza belediye başkanı olarak çıkarak sizlerle bir arada olacağım. Çok güzel projelerle geliyoruz. Her mahallemize aynı hizmetleri getireceğiz. Yemyeşil bir Yıldırım ve parklar istiyoruz dediniz. Hepsini hayata geçireceğiz. Düğün salonları mahalle kreşleri yapacağız dedik hepsini yapmamıza çok az kaldı. Çocuklarımız bizden halı saha talebinde bulundu. Onun da sözünü verdik. Heyecanlı ve mutluyuz" dedi.

“EDİRNE BAKIMSIZ VE HİZMETE AÇ”

Seçim kazanmak için değil Edirne'ye hizmet için çalıştıklarını belirten İba, "Edirne'ye yapılmayanları yapmak için çabalıyoruz. Çok önceleri yapılması gerekirdi ama maalesef yapılmadı. 20-30 yıldır Edirne'nin hali ortada. Bir türlü hak ettiği hizmetleri alamadı. Sokaklara bakıyoruz kaldırım, yol yok. İnşallah biz heyecanla bu haftanın geçmesini bekliyoruz. Edirne Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. Ama maalesef bakımsız ve hizmete aç şehirlerinden de bir tanesi. İnşallah bu süre bitiyor. Hep birlikte el ele kurduğumuz bu gönül köprüsü ile bu şehre hizmet edeceğiz" İfadelerine yer verdi.

"EDİRNE 5 YILDA BAŞKA BİR DÖNEME GEÇECEK"

Edirne'nin 5 yılda başka bir döneme geçeceğini ve işsiz kimsenin kalmayacağını söyleyen İba, "Gençlerimizin iş istediğini biliyoruz. Bununla ilgili hem Cumhurbaşkanımızla hem bakanlarımızla görüştük. 20 bin kişinin istihdam edeceği alanlar yaratacağız. Bir kardeşimiz işsizlikten dolayı Edirne'yi terk edip başka şehirlere iş aramaya gitmeyecek. Bizim çocuklarımız bu şehirde hayatlarına devam edecek. Edirne için çok güzel hayallerimiz ve projelerimiz var. Bu sefer gelin hizmet edin biz de hizmeti görelim diyeceklerine inanıyoruz. Biz de canı gönülden gecemizi gündüzümüze katarak en güzel hizmetleri yapacağız. Edirne'de bu gönül köprüsü ile 5 yıl boyunca kentimize hizmet edeceğiz. Biz size hizmet etmeye geliyoruz" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE BİNASINA KAPANIP KALMAYACAĞIZ"

Belediye binasına kapanıp kalmayacaklarının sözünü veren İba, "Belediye binasına kapanıp hiç kimseyle görüşmeyenlerden olmayacağız. Sahada sizlerle birlikte gecemizi gündüzümüze katan olacağız. Bize ulaşamadılar şöyle oldu böyle oldu demeyecekler. Buradaki her bir kardeşimizin derdi derdimiz olacak. Elimizden ne geliyorsa yapacağız. Beraber ağlayıp beraber güleceğiz. Edirne'yi en güzel yarınlara birlikte taşıyacağız" diye konuştu.

"HER MAHALLEMİZDE KREŞ AÇACAĞIZ"

Her mahalleye kreş sözü veren İba, "Tüm çocuklarımız belediyenin güvencesinde en güzel eğitimleri alacaklar. Her şeyimiz hazır. İnşallah 1 Nisan'da bu kararlılık ve coşkuyla yine bir arada olacağız. Heyecanımıza ortak olacaksınız" dedi.

"KADINLARIMIZA GEZİ TURLARI SÖZÜMÜZ VAR"

Kadınlara gezi turları sözü de veren İba, "Her hafta farklı bir şehre kültür turlarımız olacak. İstanbul, Bursa, Konya. Kardeş belediyeler yaptık. Kadınlarımız evde durmayacak. En güzel yerlere hep beraber gideceğiz" ifadelerine yer verdi.

Büyük coşku ve alkışlarla konuşmasını sonlandıran İba, mahalle sakinlerinin taleplerini geri çevirmedi. Onlarla birlikte fotoğraf çektirdi. İba ve beraberindeki heyet daha sonra kahvehane ve iş yerlerini dolaşarak hayırlı işler diledi. Vatandaşlarla da selamlaşan İba, daha güzel bir Edirne için desteklerini istedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.