Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Borç 300 milyondan az değil”

Keşan Belediye Başkanı seçilmesi sonrası, belediyenin duvarına borç dökümünü asan başkan Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi’ne kendisinden önceki dönemde 300 milyondan fazla borç bırakıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2024 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2024 15:26
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Borç 300 milyondan az değil”

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, göreve başlaması sonrası belediyenin 31 Mart itibariyle borç dökümünü çıkartıp Keşan Belediye Başkanlığı binasına astırmıştı. Görünen tabloda belediyenin 483 milyon 337 bin 475,02 lira borcu gözüküyordu. Bu akşam itibariyle alacak listesini de çıkaracaklarını belirten Mehmet Özcan, Keşan Belediyesi’nin 700 milyon olan 1 yıllık bütçesinin 300 milyondan fazla açık verdiğini söyledi. Belediyenin neredeyse bütün araçlarının hacizli olduğunu ifade eden Başkan Özcan; “Memur maaşlarını 6 milyon noksan ödedik tam para gelmedi. Belediyenin neredeyse bütün araçları hacizli. Elektrik kurumuna 28 milyona yakın borç var. 1 Nisan’dan önce kesmeye gelmişler, şimdi bu borcu yapılandırmaya gideceğiz. Ben 2019 yılında devrederken, 8 milyon piyasa borcu, 12 milyon piyasa alacağı bırakmıştım. Ne gösterirse göstersin ortalıkta hepsi” dedi.

“BELEDİYE KASASINDAN YAPILAN KALICI HİÇBİR ESER YOK”

700 milyonluk bütçede 1 yılda 300 milyon açık olduğunu, buna rağmen Belediye Başkanlığı kasasından yapılan kalıcı hiçbir eserin olmadığını söyleyen Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan; “Bir kısım alacaklarımız da var. Onları da bu akşam asacaklar. Toplam borçlarımız 300 milyonun altında değil. 100 milyon da Ankara’dan hibe gelmesine rağmen. 700 milyonluk bütçede bir senelik bir açık. Takdir vatandaşın. Keşan’a kalıcı olarak valilik tarafından yapılan bir kent müzesi var. Burası da belediyeden 5 kuruş çıkmadan yapılan bir yer. Bir de Sayın Cumhurbaşkanı’nın Millet Meydanı diye tanımladığı, bizim Cumhuriyet Meydanı’na bir iyileştirme yapılmış. Onun haricinde bir iki yol süslemesi. Onlar da soru işaretli. Başka belediye kasasından yapılan kalıcı hiçbir eser yok” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.