Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu Proje ile ilçemiz Lavanta Kokacak”

Trakya Üniversitesi Hav-sa Meslek Yüksek Okulu’nun hazırladığı proje ile Trakya Üni-versitesi Havsa Meslek Yük-sekokulu yerleşkesi ve ilçemiz lavanta kokacak.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 08:58
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 08:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
“Bu Proje ile ilçemiz Lavanta  Kokacak”

Nilay YILMAZ

        Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu yerleşkesi lavanta kokacak. 
    Trakya Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Ayhan Aytaç' ın önerisi ile Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksek Okulu'na yeni atanan Prof. Dr. Mustafa Tan, Üniversitemizin Geleceğe Köprü Misyonuna uygun olarak ilçemizde lavanta başta olmak üzere Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yetiştiriciliğine öncülük etmek ve yaygınlaştırmak amacı ile pro-je hazırlamış olup Üniversitenin ilgili birimine onay için başvurusu yapılmıştır.
    Projenin onaylanması ile birlikte Meslek Yüksekokulu bahçesindeki 4 dönümlük alana lavanta ekimi yapılacak.
    Konu ile ilgili olarak Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Tan gazetemize yaptığı açıklamada;“Uzun yıllar Atatürk Üniversitesi'nde görev yaptım.26 Aralık 2019 tarihinde Trakya Üniversitesi Havsa Meslekyüksek Okulu'na atanarak göreve başladım. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde gen kaynakları derslerine de giriyorum.Uzmanlık alanım Tarla Bitkileri Çayır Mera ve Yem Bitkileri . Aslen ilçemize bağlı Oğulpaşa Köyü'ndenim. Gençlik yıllarım burada geçti. Daha sonra ilçeden ayrıldım.Uzun bir aradan sonra tekrar doğduğum, büyüdüğüm ilçeme gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.”dedi.
    Bu proje ile inşallah ilçemiz lavanta kokacak diyen Tan; “Üniversitemizde lavanta projesi hazırladık ve sunduk. Önümüzdeki günlerde projemizin onaylanması ile Meslek Yüksekokulumuzun önündeki alana dikimlerimizi yapacağız. Projemiz kapsamında 4 dekarlık alanda lavanta 1 dekarlık alanda da sanayi gülü yetiştireceğiz.
    ilçemize öncülük etmek, örnek olmak amacı ile bu projeyi düşündük.Projemizi hazırlayarak TÜBAP fonuna gönderdik.Projenin onaylanması ile Mart ayında başlamayı planlıyoruz.Lavanta yetiştiriciliğine örnek olmak, öncü olmak istiyoruz.Üreticilerimizde bilinçli bir şekilde lavanta yetiştiriciliğine girmiş olacaklar. inşallah bu proje ile ilçemiz lavanta kokacak.Üniversite olarak bu bizim başlangıç projemiz önümüzdeki günlerde daha da pro-jelerimiz olacak.”dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.