Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BULGAR ALIYOR, TÜRK BAKIYOR

Edirne’de Ulus Pazarı’nın ardından Cumartesi Pazarı’da Bulgar turistlerinin akınına uğruyor. Bulgar Levasının artışı, kentte turist hareketliliğini arttırdı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
BULGAR ALIYOR, TÜRK BAKIYOR

Edirne’de Bulgar Levasının artışı kentte turist yoğunluğu oluşturuyor. Leva bozdurmak isteyen turistler, döviz bürolarında kuyruklar oluşturuyor. Döviz bozduran turistler alışveriş için en çok pazar yerlerini tercih ediyor.

Cuma günü olduğu gibi Cumartesi Pazarı’da Bulgar turistlerinin akınına uğradı. Alışveriş yapmak için adeta birbiriyle yarışan turistler, ellerinde poşet poşet ürünlerle pazar yerinden ayrılıyor.

VATANDAŞ PAZARA GELMİYOR

Cumartesi Pazarı’nda esnaflık yapan Ekrem Yıldız, Bulgar turistlerin parasının değerli olduğuna değinerek şöyle konuştu: “İşimiz Bulgar vatandaşları ile dönüyor. Türk insanı geliyor yarım kilo alıyor neden alım gücü düşük. Bulgar vatandaşının parası değerli ve değerlenmeye devam ediyor.

Bulgar geldiği zaman 5-6 kilo aralığında alışveriş yapıyor, buda bizim işimize geliyor. Türk insanı Bulgar turistleri olduğu için pazara bile gelmiyor rahatsız oluyor, daha çok akşam üzeri gelmeyi tercih ediyorlar. Bulgar zaten akşam üzeri dönüş yapıyor.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.