Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerrah’tan öğrencilere TYT ve AYT önerileri

Edirne’de bir dershanede Rehber Öğretmenlik yapan Merve Cerrah, yaklaşan TYT ve AYT sınavları için sürecin deneme çözülerek değerlendirilmesi gerektiğini belirterek; “TYT ve AYT sınavına yaklaşık 50 gün kaldı. Bu son düzlük deneme çözerek değerlendirilmeli” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 11:09
Kaynak: HİLAL PEKER
Cerrah’tan öğrencilere TYT ve AYT önerileri

Edirne'deki bir dershanede Rehber Öğretmenlik yapan Merve Cerrah, öğrencilerin önünde yaklaşan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavları için yol haritasını belirlemek adına önemli bir çağrıda bulundu. Cerrah, sınavlara sadece 50 gün kala öğrencilerin bu süreci deneme çözerek değerlendirmelerini önerdi.

Hem TYT, hem de AYT sınavlarının önemine dikkat çeken Cerrah, bu sürecin değerlendirilmesinin yanı sıra eksikliklerin belirlenmesi ve stratejilerin geliştirilmesi için deneme çözmenin hayati önem taşıdığını vurguladı. Cerrah, öğrencilerin bu süreçte düzenli çalışma ve deneme çözme alışkanlığı edinmelerinin sınav başarısını artıracağını da belirtti.

“HAFTADA 2-3 DENEME ÇÖZÜLMELİ”

Sınav süreci hakkında tavsiyelerde bulunan Cerrah; “TYT ve AYT sınavına yaklaşık 50 gün kaldı. Şu an çalışmayı bırakan öğrencilerim var. Ama aralarında bazıları da çok güzel şekilde çalışmaya devam ediyor.  Bu süreci deneme çözerek değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Asıl önemli olan şu an kalan vaktimiz 50 günün çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Çünkü çoğu öğrenci çalışmayı bıraktığı için bu süreci çalışarak geçirenler avantajlı olacak. Son 15-20 gün çalışılmasını önermiyoruz ama geri kalan 1 aylık bir süreçte sıkı bir tempoyla çok güzel değerlendirebilirler. Hala konu çalışanlar var. AYT konuları devam ediyor, konularını çalışan öğrenciler var. TYT’de artık konu çalışan yok çünkü çok daha fazla kafa karıştırıyor. Onun yerine haftada 2-3 deneme çözülmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.