Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerrah’tan sınav dönemine ilişkin tavsiyeler

Edirne’de bir dershanede Rehber Öğretmen olan Merve Cerrah, yaklaşan üniversite sınavı döneminde ebeveynlerin çocuklara yaklaşımı hakkında tavsiyelerde bulunarak “Çalışmaya teşvik edilmeli ama baskı yapılmamalı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:02
Kaynak: HİLAL PEKER
Cerrah’tan sınav dönemine ilişkin tavsiyeler

Edirne'deki bir dershanede Rehber Öğretmenlik yapan Merve Cerrah, önümüzdeki üniversite sınavı dönemi öncesinde ebeveynlere önemli bir tavsiyede bulundu. Cerrah, ebeveynlerin çocuklarına yaklaşımının önemine dikkat çekerek, gençlerin üniversite sınavına hazırlık sürecinde yaşadığı stresin ve baskının, ebeveynlerin yanlış yaklaşımıyla daha da artabileceğini vurguladı.

Cerrah, ailelerin çocuklarını motive etmeleri, onları cesaretlendirmeleri ve destek olmalarının önemli olduğunu söyledi.

“PES ETMİŞ DURUMDALAR”

Öğrencilerin çok yorulduğunu ve bunaldığını söyleyen Cerrah; “Çocukların üstüne gidilmemeli. Çalışmaya teşvik edilmeli ama baskı yapılmamalı. Çünkü çok kısa bir zaman kaldı ve çok yoruldular. Pes etmiş durumdalar. Bu süreçte üstlerine gidildikçe daha çok ters psikoloji yapar. Çalışacakları varsa da istemiyorlar. Bunalmış durumdalar. Bu süreçte ebeveynlerin destek olmalarını ve motive etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.