Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çığla, Ergene’yi Örnek Göstererek Uyardı

Edirne İl Genel Meclisi’nde Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Serdar Çığla, belediye sınırları dışındaki 6 işletme ve fabrikanın arıtmalarının çalıştığını ve çevreye olumsuzluk vermediklerini açıkladı. Çığla, sanayinin gelişmesi için denetlemelerin önemine dikkat çekerken Ergene nehrini örnek gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2024 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2024 17:13
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Çığla, Ergene’yi Örnek Göstererek Uyardı

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun işletmelerde ve fabrikalardaki arıtmaların durumları hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Serdar Çığla tarafından sunulan raporda, Edirne merkezde belediye sınırları dışındaki işletmelerde ve fabrikalarda arıtmaların ne durumda oldukları hakkında komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler açıklandı.

“ÇEVREYE OLUMSUZLUK VERMEDİKLERİ GÖRÜLDÜ”

Çığla, komisyon tarafından araştırma ve inceleme yapılan işletme ve tesisler açıklarken; “Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş., Kilim Grubu Kartaltepe Mensucat Fabrikası Türk A.Ş., Murat Yapı Tekstil ve Ticaret A.Ş., Atlas İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti, Akgünler Süt ve Süt Ürünleri Gıda, Tar. Hay. Tic. Ve San. Ltd. Şti. ve Tam Gıda Tar. Hay. Ür. Tic. ve San. Ltd. Şti. komisyonumuzca işletme ve tesislerde yaptığımız araştırma ve incelemelerde arıtmaların sorumlu mühendis ve belgeli sorumluları mevcut olduğu görülmüştür. İşletmelerde arıtmaların çalışır vaziyette olduğu, düzenli çalıştırıldığı ve çevreye herhangi bir olumsuzluk vermediği görülmüştür” ifadelerini kullandı.

“PERİYODİK DENETİMLERİ YAPILIYOR”

İşletme ve tesislerde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından periyodik denetimlerin yapıldığını söyleyen Çığla; “İl Özel İdaresi’nin ve Belediyelerin sorumluluk alanlarındaki biyolojik arıtması olan işletme ve tesislerin arıtmalarının ilgili kurumlarca denetlenmesi ve kontrol edilmesi, insan sağlığı, çevre ve tabiatın korunması, akarsuların, denizlerin ve yer altı sularının temiz kalması gelecek kuşaklara sağlıklı yaşam sunmak görevimiz olacağı görüşündeyiz. Olumsuzlukları geriye getirmek, çözmek zaman ve maddiyat olarak büyük bedellere mahal olmakta, insan yaşamını olumsuz etkilediği görüşündeyiz” dedi.

“ERGENE’DE HÂLÂ CANLI YAŞAMIYOR”

Çığla, komisyon raporunu sunmasının ardından konuyla ilgili yaptığı konuşmada, Çerkezköy ve Çorlu bölgesinin 1972 yılında sanayiye açık teşvikli bölge yapıldığına dikkat çekerek; “Ama 1972 yılından sonra tek nehrimiz olan Ergene, geriye dönmeyen, döndürülemeyecek bir durumda hâlâ devam ediyor. Geçmişte o kararları alanlar, görevde bulunanlar bakanıyla, çevre müdürüyle hepsi geldi, kimisi ‘balık tutacağım’, kimisi ‘yüzeceğim’ dedi ama hâlâ canlı yaşamıyor. Biz bölgemizde sanayi gelişsin diyoruz ama kurumları da bu konuda daha iyi denetlemeler yapmaları için uyarıyoruz. Çevre çok önemlidir. Geriye döndüremiyorsunuz. Bugün maden bölgelerinde çevreyi görüyoruz. Kazıyorlar, çukurları bırakıp gidiyorlar. Çevre konusunda bozulan bir yeri geri getirmek çok zordur. Öncelikle önlem alınıp yapılmasında fayda var” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.