Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cingöz: “Edirne en pahalı şehir olmaz”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafın zam taleplerini bayram sonu değerlendireceklerini söyledi. Cingöz, “Çevremizde talep edilen zamlarla uyuşan varsa veririz. En pahalı Edirne olmaz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 14:30
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Cingöz: “Edirne en pahalı şehir olmaz”

Artan enflasyon rakamlarıyla orantılı olarak Edirneli esnaflar bağlı bulundukları odalar vasıtasıyla Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nden (EDESOB) zam talebinde bulunuyor. Edirneli esnaflardan da zam talepleri geldiğini söyleyen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, talepleri bayramdan sonra değerlendireceklerini söyledi.

Değerlendirme yaparken çevre illere de bakacaklarını belirten Cingöz, Edirne’nin en pahalı şehir olmayacağını ifade ederek, “Şu an yapacağımız toplantıda zam esnafın taleplerini değerlendireceğiz. Eğer ki çevremizde talep edilen zamlarla uyuşan zam varsa veririz. En pahalı Edirne olmaz. Neden hep Edirne’de en yüksek fiyat olsun? Esnaf kazanamadığını söylüyor ama Kırklareli’ndeki esnaf ile Edirne’deki esnafın ne farkı var? Edirne’deki esnafın işleri Kırklareli’ne göre daha iyi. Sadece Kırklareli’nde kiralar Edirne’ye göre yüzde 20, yüzde 25 seviyesinde daha düşük. Bizim buradaki esnaf arkadaşların kira giderleri oraya göre yüksek. Her esnaf ürünleri piyasadan alıyor. Kırklareli’ndeki esnaf ürünleri üretmiyor ki, o da ürünlerin hammaddesini piyasadan temin ediyor. Şu an gelen tarife taleplerinin ne olduğuna bakmadım. Bayramdan sonra bakacağız, uygun olanları hayata geçiririz, olmayanları da bekletiriz. Fiyat belirlemede çevrenin önemi var” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.