Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar, Hasan Ali Yücel Müzesi’nde doyasıya eğlendi

Geçtiğimiz hafta yağmur dolayısıyla ertelenen Edirne Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde gerçekleştirildi. Kutlamalarda çocuklar çeşitli etkinliklere katılarak doyasıya eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 15:30
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Çocuklar, Hasan Ali Yücel Müzesi’nde doyasıya eğlendi

Geçtiğimiz hafta yağan yağmur dolayısıyla ertelenen, Edirne Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlenen etkinlikle bugün gerçekleştirildi.

Çocuklar için oluşturulan yüz boyama atölyesi, masal atölyesi, oyun atölyesi gibi birçok etkinliğin olduğu kutlamalar Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Başka bir programda olduğu için kutlamalara katılamayan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a vekaleten konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu çocuklara, bilimin, sanatın ve sporun yolunda ilerlemelerini tavsiye ederek şunları söyledi; “23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. Dünyada tek bir lider var çocuklara bayram hediye eden o da Mustafa Kemal Atatürk. Bugün, bu hafta ve hayatınız boyunca hep mutlu olun. Çünkü biz büyükler, size daha güzel bir dünya bırakmalıyız. Biz dünyayı sizlerden ödünç aldık. Bu dünyayı sizlere daha güzel bırakmak için uğraşmak, çalışmak zorundayız. Siz çok mutlu olun, çocuklar hep gülsün, hep eğlensin. Biz de Edirne Belediyesi olarak her zaman çocukların yanında olacağız, onlarla birlikte çok güzel bir Edirne yaratacağız.”

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Tanrıkulu konuşmasının ardından yıl içinde müzede düzenlenen kurslara katılan çocuklara, kurs bitirme sertifikalarını verdi.

Ardından, Çiçek Bale Modern Dans Gösterisi, Melodi Halk Dansları Derneği Zeybek Gösterisi, Ada Burçak Baştürk Solo Başe Gösterisi, Halkoyunları Ekibi Gösterisi, Bubble Show Balon Gösterisi sunuldu. Gösterilerin ardından çocuklar sokak oyunları, atölyeler ve diğer etkinliklerde keyifli zaman geçirdi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.