Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumartesi Pazarı’nın üzeri kapandı

Edirne’de Çarşamba ve Cumartesi günleri kurulan ve 2023 yılında tadilata giren pazaryerinin üzerinin kapandığı ve zemin çalışmalarının bittiği görülüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2024 21:57
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Cumartesi Pazarı’nın üzeri kapandı

Edirne Belediye Meclisi 2023 yılı Mayıs ayında yapılan toplantıda pazaryerinin yenileme ve depreme dayanıklı hale getirilmesi için alınan karar sonrası başlayan tadilatlar devam ediyor.

Ulus Pazarı’ndan sonra Edirne’nin en yoğun pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda tadilatların büyük çoğunluğunun bittiği görülüyor. Beton direklerin dikilmesi ve zemin çalışmalarının sona erdiği pazarda çatının da tamamlandığı görülüyor. Duvarların örülmesi ve gerekli işlemlerin yapılmasından sonra tekrardan eski yerinde hizmet vermesi bekleniyor.

ESNAF ZOR DURUMDA

Tadilat nedeniyle geçici bir süreliğine yeni yerine taşınan pazarın üzerinin açık olması esnafı zor durumda bırakıyor. Yağışlı günlerde şemsiyeler ve çadırların altında ıslanan esnaflar ürünlerini korumak için çeşitli yöntemlere başvuruyor. Eski çadırların su geçirmesi nedeniyle çadırlarını yenileyen esnaflar pazaryerinin ne zaman tamamlanacağı hakkında bir açıklama bekliyor.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.