Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇYDD Başkanı Durmuş; “Temel hedefimiz eğitim”

ÇYDD Edirne Şubesi Başkanı Ayten Durmuş, temel hedeflerinin eğitim olduğunu belirterek “Şu anda Edirne’de 306 öğrencimize burs veriyoruz. Türkiye çapında 25 bin öğrenciye burs veriyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 11:18
Kaynak: HİLAL PEKER
ÇYDD Başkanı Durmuş; “Temel hedefimiz eğitim”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Edirne Şubesi Başkanı Ayten Durmuş, derneğin ana hedefinin eğitim olduğunu söyledi.

Durmuş, derneklerinin eğitim alanındaki faaliyetlerine dair çeşitli projeleri olduğunu ve bu projeler aracılığıyla toplumun çağdaş düşünce yapısını güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti. Dernek çalışanlarının gönüllü olarak çalıştığını belirten Durmuş, dernek olarak Edirne’de 306 öğrenciye burs verdiklerini söyledi. Durmuş, ayrıca eğitimin sadece akademik bilgi ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda insani değerlerin ve demokratik prensiplerin de öğretilmesinin önemine dikkat çekti.

“EN İYİ HİZMET VEREBİLECEĞİM DERNEK”

Durmuş, bir öğretmen olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin en iyi hizmet verebileceği dernek olduğunu belirterek; “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile 1995’te Edirne’de tanıştım. O günden bugüne dek derneğin içerisindeyim. Şu an başkanlığını üstleniyorum. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni öğretmen olduğum için de benim en iyi hizmet verebileceğim ve bilgilerimi sunabileceğim bir dernek olarak görüyorum. Edirne Şubesi, 18 Nisan 1995’te kuruldu. Oldukça iyi bir geçmişimiz var. Türkiye’nin en güvenilir derneklerinden birisiyiz. Bu da aldığımız bağışlarla ve çocuklarımızın başarısıyla görülüyor. Temel hedefimiz eğitim. Eğitim yoluyla çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ya da insanlara çağdaşlaşmayı verebilmek” dedi.

“DERNEK ÇALIŞANLARIMIZIN HEPSİ GÖNÜLLÜ”

Dernek çalışanlarının gönüllü olarak çalıştığını söyleyen Durmuş; “Gençlerimize burs veriyoruz. 4’üncü sınıftan üniversite bitene dek başarılı oldukları sürece burslarımız devam ediyor. Bir yıl verip bırakmıyoruz. Şu anda Edirne’de 306 öğrencimize burs veriyoruz. Türkiye çapında 25 bin öğrenciye burs veriyoruz. Dernek çalışanlarımızın hepsi gönüllü olarak çalışıyor. Gönüllü olunca da yaptığınız işler daha güzel daha samimi oluyor. Derneğimizde etkinliklerimiz, projelerimiz de var. Çocuklarımıza sadece burs verip göndermiyoruz. Öbeklerimiz var. Örneğin; keman, bağlama, piyano, gitar. Gönüllü öğretmen veya üniversitede okuyan öğrencilerimiz onların desteği ile ücretsiz dersler veriliyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.