Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Deprem Haftası’nda stantlı farkındalık

Edirne İl AFAD Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak, vatandaşlara afet bilgilendirme broşürü dağıttı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2024 16:02
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Deprem Haftası’nda stantlı farkındalık

Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinliklerine devam ediyor.

Saraçlar Caddesi’nde stant açan İl AFAD Müdürlüğü, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıtırken; özellikle Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları ile Meriç nehrindeki kurtarma çalışmalarını gösteren fotoğrafları sergiledi.

1 Mart Cuma günü Trakya Üniversitesi’nde, 2 Mart Cumartesi günü ise kentteki bir alışveriş merkezinde stant kuran İl AFAD Müdürlüğü, Deprem Haftası kapsamında bugün de Saraçlar Caddesi’nde stant kurarak vatandaşları afet konusunda bilgilendirdi.

Vatandaşlarda afet bilincini oluşturmak, afeti anlatmak, afet farkındalık eğitimlerine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte deprem, heyelan, sel ve taşkın, çığ ile yangın bölümlerinin bulunduğu afet ve acil durumlar eğitim kiti, deprem öncesi, sırası ve sonrası doğru davranış broşürü, AFAD gönüllüsü olabilmek için bilgilendirici broşür ile yapısal olmayan riskleri azaltma, önleme broşürü dağıtıldı. 

AFAD GÖNÜLLÜSÜ NASIL OLUNUYOR?

AFAD gönüllüsü olmak için e-devlet üzerinden başvurulabiliyor. Başvuru linkine e-devlet üzerinde “AFAD gönüllülük başvurusu yazarak arama yapıldığında ulaşılabiliyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı altında yer alan hizmetlerde ulaşılabiliyor. Başvurunun onaylanmasının ardından AFAD gönüllülük sistemi faaliyetleri, ‘https://gonullu.afad.gov.tr’ adresinden takip edip edilebiliyor, eğitim ve faaliyetlere katılınabiliyor. 15 yaşını dolduran ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes temel AFAD gönüllüsü olabiliyor. Destek AFAD gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurulması gerekiyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.