Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de esnaf şenliklerden memnun

Edirneli esnaf, Kakava Hıdırellez Şenliği sayesinde işlerinin canlandığını ve satışlardan memnun olduklarını belirtti. Ciğerci esnafı Uğurcan İmrak, ciğer sezonunu açan ilk etkinliğin şenlikler olduğunu söylerken; şekerlemeci esnafı Arif Meriç ise kentte müthiş bir kalabalığın olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 12:27
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de esnaf şenliklerden memnun

Edirne'de bu yıl 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl da coşkuyla başladı.

Kent merkezinde sokaklar, renkli kıyafetlerle süslenmiş insanlarla dolup taşarken; birçok esnaf da yoğunluğun gün boyunca devam etmesini umut ederek dükkanlarını açtı. Şenlikler, esnaf için beklenen canlanma ve artan satışları beraberinde getirdi.

Edirne Tava Ciğeri esnafı Uğurcan İmrak, Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’nin her yıl Edirne’ye satış anlamında yaradığını ve ciğerciler olarak yoğunluğa hazır olduklarını söyledi. 40 yılı aşkın bir süredir Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne hazırlandıklarını belirten İmrak, bu konuda profesyonelleştiklerini ve işi öğrendiklerini ifade etti. Edirne şekerlemeci esnafı Arif Meriç ise bugün her dükkânın önünde kuyruk olduğunu ve satışlardan memnun olmayan esnafın olamayacağını söyledi.

“CİĞER SEZONUNU AÇAN İLK ETKİNLİK”

Ciğer sezonunun Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri ile açıldığını söyleyen İmrak; “Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, ciğer sezonunun ilk açılışını yapan Edirne etkinliğidir. Bu şenliklere şehir dışından ve yurt dışından gelen misafirler yoğun ilgi gösteriyor. Bu yoğun ilgiye biz ciğerciler de dâhil oluyoruz. Biz yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri’ne hazırlanıyoruz zaten. Bu konuda artık profesyonelleştik, bu işi öğrendik. Öncesinde hazırlıklarımızı yaptık. Ciğer konusunda herhangi bir sorunumuz ve sıkıntımız yok. Personel anlamında da gerekli tedariği sağladık. Çünkü her yıl bu şekilde bir kalabalık oluyor. Sabah erken saatlerde hareketlilik başladı. Satışlar iyi. Yoğunluğun dükkânı kapatana kadar devam etmesini bekliyoruz” dedi.

“ÇOK MÜTHİŞ BİR KALABALIK VAR”

Meriç ise şenliğin satışları olumlu anlamda etkilediğini belirterek; “Sabah saatlerinden itibaren başlayan bir kalabalık söz konusu. Çok müthiş bir kalabalık var. Satışlarımız çok güzel. Bugün baktığımızda ciğercilerin önünde, tatlıcılarda, börekçilerde, her yerde kuyruk var. Neden bu kuyruk var? Ecdadımızın bize bıraktığı müthiş bir tarih var, hazine var. Bu hazinenin üzerindeyiz. Bu hazinenin üstünden istifade ediyoruz. Bunun kıymetini bilelim, gelen misafirlerimiz hoş bir şekilde ağırlayalım. Memnun kalsınlar ki tekrar gelsinler.  Bugün Kakava kurabiyesi, Badem Ezmesi ve Kallavi kurabiyemiz satıldı. Bugünkü satışlardan memnun olmayanın iki gözü varsa kör olur, iki kulağı varsa sağır olur. Tuvaletçiler bile kuyrukta” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.