Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de genç girişimcilere ‘kazanç’ toplantısı

Edirne’de genç girişimciler için kazanç istisnası konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş, Edirne’nin bu yıl IPARD programına dahil edildiğini söylerken; “Türkiye çapında bu proje döneminde 243 milyon Euro teşvik konulmuş” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 15:59
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’de genç girişimcilere ‘kazanç’ toplantısı

Edirne Genç Girişimciler Derneği ile Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliğinde, 35’inci Vergi Haftası kapsamında, ‘Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası’ konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (EDESOB) toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş ve EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan ve kentteki bazı girişimciler katıldı.

“VERGİ YASALARI VE DEĞİŞEN DETAYLARI PAYLAŞMAK İSTEDİLER”

Avrupa Birliği'nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı olan IPA programı kapsamında başvurabilecekleri projeler ile vergi yasalarındaki değişen detayların paylaşıldığı toplantının açılış konuşmasını Edirne Genç Girişimciler Derneği Başkanı Nevser Eraslan yaptı. Eraslan, toplantıdaki amaçlarının kentteki genç girişimcileri bilgilendirmek olduğunu söyleyerek; "Derneğimiz şu an 37 kişiden oluşuyor. Hem kadın, hem erkekten oluşan ama tamamen girişimci olan üyeleri var. Hepsini KOBİ destek programıyla yazıp hayata geçirdik. Şu an hala aktif ve aramızdalar. Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde biz daha önce de böyle bir sunum hazırlamıştık. Vergi Dairesi Başkanımız, müdürlerimiz bu konuda bizimle tekrar bağlantıya geçtiler ve hem küçük esnafımıza, hem genç girişimcilere yönelik yeni çıkan vergi yasalarını ve değişen detayları bizlerle paylaşmak istediler. Bu yüzden biz de böyle bir toplantı gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

“DEĞİŞİKLİKLERİ HEP BERABER İZLEYECEĞİZ”

Eraslan’ın konuşmasının ardından toplantıda katılımcılara seslenen EDESOB Başkanı Kemal Cingöz ise tüm katılımcılara teşekkür ederek; “Sunumda ne gibi değişiklikler olmuş hep beraber izleyeceğiz ve uygulamasına da hepimiz uyacağız” dedi.

“IPARD PROGRAMINA EDİRNE DE DAHİL EDİLDİ”

Cingöz’ün konuşmasının ardından toplantıda bir konuşma da Edirne Vergi Dairesi Başkanı Güngör Gönültaş yaptı. Gönültaş, Edirne'nin kapsama alındığı IPA programı hakkında konuşurken; “Edirne'de yeni başlayan fakat daha önce 39 ilde uygulanan bir program. Bu yıl kapsam Edirne'nin de dahil olduğu 81 ile çıktı. Programın bizdeki tebliğdeki ismi IPA ama tanım içindeki ismi IPARD. Edirne de bu yıl, bu destek kapsamına alındı. Bir kısmı geçen Mart sonunda Nisan'da duyuruya çıktı. Bu konuda çok büyük teşvikler var. Türkiye çapında bu proje döneminde 243 milyon Euro teşvik konulmuş. İllere belli kota yok. Örneğin; ‘Her ilden bir projeye, bir bölüme 100 milyon Euro ayrılırsa hepsi bir yere kaydırılır’ diyor. En iyi proje puanını kim almışsa onu ayırıyorlar. Onun için bu konuda azami gayret gösterip bu destekten faydalanılmasını istiyoruz. Biz de burada bir başlangıç olsun istedik” sözlerine yer verdi.

AKIN SUNUM YAPTI

Konuşmaların ardından toplantı, Arda Vergi Dairesi Müdürü Vahit Yaşar Akın’ın ‘Genç Girişimcilere Kazanç İstisnası’ konulu sunumu ile devam etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.