Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de kalifiye eleman bulma sorunu sürüyor

Edirne’de müteahhitlik yapan inşaat mühendisi Emre Akan, inşaatta devam eden kalifiye eleman bulma sorununa dikkat çekerek “Bu sorun giderek büyüyor. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin harekete geçmesi lazım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 17:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 17:30
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne’de kalifiye eleman bulma sorunu sürüyor

Edirne'de faaliyet gösteren inşaat mühendisi ve müteahhit Emre Akan, inşaat sektöründe devam eden kalifiye eleman eksikliğine dikkat çekti. Gelişen inşaat sektörüyle paralel olarak, nitelikli işçi bulma konusunun daha da kritik hale geldiğini vurgulayan Akan, bu durumun önemsenmesi ve çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Akan, yetkililerin bu konuda acil adımlar atması gerektiğini ve sektördeki paydaşların işbirliği yaparak çözüm odaklı çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

“ARA ELEMAN SORUNUNA EĞİLMESİ LAZIM”

Edirne’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının ara eleman sorununa eğilmesi gerektiğini belirten Akan; “İnşaatta çalışacak ekip bulma konusunda problem yaşıyoruz. Kalifiye eleman bulma sorunu yaşıyoruz. Ciddi anlamda usta eksiğimiz var. Usta çırak ilişkileri kalmadı artık. Usta bulamıyoruz, çırak bulamıyoruz. İnşaata götürecek genç bulamıyoruz. Çalışanlar artık belli bir yaşın üzerine çıktı. Fiziksel güç olarak 2 günlük işi 5 günde bitiren kişilerle çalışmak durumunda kalıyoruz. Bir an önce bu işe el atılması gerekiyor. Defalarca dile getirdik yine getiriyoruz. Bu sorun giderek büyüyor. Bu konuyla ilgili gerekli mercilerin harekete geçmesi lazım. Sivil Toplum Kuruluşlarının bu konuya el atması lazım. Kendi odamıza direktiflerde veriyoruz. Ama bütün sivil toplum kuruluşlarının ara eleman konusuna eğilmesi lazım” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.