Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’den Balkanlara müzikle seslenen konser

Edirne’de ilk kez düzenlenen Balkan Keman Festivali’nin açılış konserinde İspanyol Şef Eduardo Gonzalez Lopez ve Cihat Aşkın, Balkan Senfoni Orkestrası ile sahne aldı. Balkan ülkelerinden sanatçıların da bulunduğu orkestra, Edirne’den Balkanlara müzik yoluyla seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 22:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 23:00
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’den Balkanlara müzikle seslenen konser

Edirne’de Trakya Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Balkan Keman Festivali kapsamında açılış konseri gerçekleştirildi.

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konsere Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

İspanyol Şef Eduardo Gonzalez Lopez’in yönetiminde, Türkiye’nin uluslararası keman sanatçısı Cihat Aşkın’ın solistliğinde sahne alan Balkan Senfoni Orkestrası, sanatseverlere unutulmaz bir konser deneyimi yaşattı. Balkan Senfoni Orkestrası’na 1. Kemanda İspanya’dan Paloma Pierzchala, Bulgaristan’dan Momchil Nikolaev Enchev ve Sırbistan’dan Tijana Milosevic Tana da eşlik etti.

CİHAT AŞKIN’DAN SANATSEVERLERE SÜRPRİZ PERFORMANS

F. Mendelssohn ve W.A. Mozart’tan eserlerin icra edildiği konserde Cihat Aşkın ise sanatseverlere bir sürpriz yaparak “Haydar Haydar” türküsünü icra etti. Konserin sonunda sanatçılar ve orkestra dakikalarca alkışlandı. Prof. Ahmet Hamdi Zafer, konserin sonunda Şef Lopez, solist Aşkın ve orkestraya çiçek takdim ederek tebrik etti.

“SEYİRCİLERİ MEST ETTİ”

Prof. Zafer, konserle ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Trakya Üniversitesi’nin düzenlediği Balkan Keman Festivali ile Edirne’den Balkanlara müzik yoluyla seslendiklerini söylerken; “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun büyük destekleri olmasaydı bu konseri değil; bu festivali gerçekleştiremezdik. Rektörümüz her zaman sanatın yanında. Bu akşam sahnemizde 2 büyük devi ağırladık. Balkan Senfoni Orkestrası da mükemmel bir orkestra olma yolunda ilerliyor. Türkiye’nin en önde gelen ve dünya çapında olan kemancımız Cihat Aşkın, sahnede ilk olarak Mendelssohn’un keman konçertosunu inanılmaz bir şekilde seslendirdi. Sonra bis olarak da ünlü ‘Haydar Haydar’ türküsünün keman uyarlamasını seslendirdi ve seyircileri mest etti” ifadelerini kullandı.

“SADECE KONSER DEĞİL, EĞİTİM DE OLUYOR”

Edirne’de bir ilkin yaşandığını belirten Prof. Zafer; “Çünkü Balkan Keman Festivali ilk defa gerçekleşiyor. Burada amaç, sadece bir konser havası değil; burada gündüz saatlerinde eğitim oluyor. Bu festivali açıkçası bir kamp olarak tanımlayabiliriz. Neredeyse günün 8-9 saati hocalarımız ve öğrencilerimiz bu kampta çalışıyorlar. Bu işin mutfağında çok büyük bir emek ve alınteri var. Balkan Senfoni Orkestrası müzisyenlerine de ayrıca teşekkür ederim. Hem hocalarımız, hem de öğrencilerimiz özveriyle hazırlandılar. Yaklaşık 1,5 aylık bir hazırlanma süreci oldu ve büyük sanatçılarla sahnede birlikte oldular. Umarım seyircilerimiz de beğenmiştir ki şu anda aldığımız enerji bunu bize gösteriyor. İnşallah geleneksel hale gelir ve Edirne’miz için kalıcı bir festival haline gelir” dedi.

“CUMA GÜNÜ KAPANIŞ KONSERİ OLACAK”

Prof. Zafer, festivale İspanyol Şef Eduardo Gonzalez Lopez’in yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan, İspanya ile Türkiye’nin önemli üniversitelerinden dünya çapında kemancıların katıldığını söyleyerek; “Edirne’de ev sahipliği yaparak bu sanatçıları burada ağırlamak bizim için büyük bir mutluluktur. Biz de heyecanlıyız. Güzel bir konser oldu. Cuma akşamı da festivalin kapanış konseri olacak. O da çok önemli bir konser. Yaklaşık 7-8 hocayı sahnede göreceğiz. Hepsi de kemanın üst düzey eserlerini seslendirecekler. Bu bakımdan önemsiyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.