Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Edirne Gülünün Peşinde” çalışmaları sürüyor

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ile Havsa Meslek Yüksekokulu ortaklığında Edirne Gülü için yeni bir araştırma projesi TÜBAP birimi tarafından kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 12:15
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Edirne Gülünün Peşinde” çalışmaları sürüyor

Yürütücülüğünü Eczacılık Fakültesinden Doç. Dr. Gülşah Gedik’in yaptığı ve Prof. Dr. Mustafa Tan’ın yardımcı araştırmacı olarak yer aldığı proje 2 yıl süre ile yürütülecek. Proje kapsamında Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesindeki Edirne Gülü genotipleri fenolik bileşikler açısından Bulgaristan ve Isparta gülleri ile karşılaştırılacak. Projenin son aşamasında ise bu güllerden farmasötik katı dozaj formları geliştirilmesi için çalışmalar yapılacak.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Havsa MYO Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan şunları dile getirdi:

“Trakya Üniversitesi olarak Edirne Gülü çalışmalarına önem veriyoruz. Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde oluşturduğumuz Edirne Gülü koleksiyonundan sonra bu genotipleri her yönüyle inceleyerek Isparta ve Bulgaristan gülleri ile olan akrabalık derecelerini ortaya koymaya çalışıyoruz. Daha önce kabul dilen genetik karakterizasyon projemizden sonra fenolik bileşiklerin inceleneceği bu proje Edirne Gülü çalışmalarımıza büyük katkı yapacaktır. Bu projelerin sonuçlanması ile Edirne Gülünün tanımlanması ve tanıtımı için önemli bir aşamayı tamamlamış oluyoruz.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.