Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Lisesi 167 yaşında

Edirne Lisesi'nin 167'nci kuruluş yıldönümü sebebiyle Atatürk Anıtı'na çelenk konularak lisenin önüne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 15:29
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Lisesi 167 yaşında

Edirne Lisesi'nin 167'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle Edirne Lisesi öğrencileri ve mezunları, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından Atatürk Anıtı önünden başlayarak Edirne Lisesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği Başkanı Atıl Erman, kutlama programı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Edirne Lisesi camiası için çok mutlu olan günlerden bir tanesini yaşıyoruz. Edirne Lisesi 167 yaşında. Bir başka tabiriyle de Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği 92’nci yaşına girdi. Diğer taraftan Edirne Lisesi Eğitim Vakfı 34 yaşında. Geleneksel pilav şenlikleri ilk önce 1944 yılında başladı. Bu sene 80’inci geleneksel şenliğimizi yapıyoruz. Edirne Lisesi demek, gelenek demek. Türkiye'nin ve dünyanın her yerinde mezunlarımız var. Bir örnek vermek gerekirse; 2 kardeş mezunumuzdan biri Şili'de, öteki Vietnam'da yaşıyor. Bu enteresan değil mi? Diğer taraftan Amerika'da, Avrupa'nın her ülkesinde mezunlarımız var. Bu okul kurulduğundan bu yana 18 bini aşkın çağdaş insan yetiştirmiş. Bugün bunlardan yaklaşık 7 bin 500 civarındaki mezunlarımızın hayatta olduğunu kabul ediyoruz. Bizim camianın en büyük özelliklerinden bir tanesi de mezunlarının okullarına olan bağlarıdır. Her pilav gününde Amerika'dan kalkıp pilav gününe gelen arkadaşlarımız oluyor. Onun için bugün, çok mutlu bir gün” dedi.

Yürüyüş Edirne Lisesi'nin önüne varılması ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.