Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’nin kadın muhtarları konuştu

Edirne’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde seçilen 7’si kadın 28 mahalle muhtarı mazbatalarını alarak görevlerine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2024 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2024 17:51
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’nin kadın muhtarları konuştu

Edirne’de 31 Mart Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 28 mahallenin muhtarı mazbatalarını alarak göreve başladı. Mahalle muhtarları arasında bulunan 7 mahalle muhtarı yaptıkları açıklamalarla kendilerini tanıttı.

“İLKLİĞİMİZ ÖMÜR BOYU SÜRECEK”

Edirne’nin ilk kadın muhtarı olduğunu ve 2’nci dönemde de hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Medrese Alibey Muhtarı Nesrin Günay, “Bugün mazbatamızı aldık. 2’nci dönemime başladım. İnşallah hayırlısıyla bir 5 dönem daha mahalleme hizmet etmek için buradayım. Gurur duyuyorum. Ayrıca 2019 seçimlerinde Edirne’den ilk kadın muhtar olarak seçilmiştim. İlkliğimiz ömür boyu devam edecek ama bu dönemde Edirne Merkez’de 7 tane kadın muhtarımız oldu. Bu da bizim öncülüğümüzde oldu. Ne kadar güzel belediye başkanımız da kadın oldu. İnşallah kadınlarımız her şeye güzel bakar. Herkes mahallesi için, Edirne için güzel çalışmalar ortaya çıkaracaktır” ifadelerine yer verdi.

“ANAHTARI ALACAĞIM GÜNÜ BEKLİYORUM”

Mazbata töreninden sonra konuşan Kocasinan Mahalle Muhtarı Canan Koca Nuray, “Kocasinan Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldum. Özveriyle çalıştım ve bütün seçmenlerime elimden geldiğince ulaşmaya çalıştım. Şimdi de inşallah laikiyle görevimi yerime getirmek için anahtarı alacağım günü bekliyorum” dedi.

“ATAMIZA MİNNATARIM”

Mahalleliye teşekkürlerini sunan Yeniimaret Muhtarı Neslihan Dönmez Dürüktaş, “Yeniimaret Mahallesi’nin ilk kadın muhtarı oldum. Çok mutluyum ve çok gururluyum. Bundan 94 yıl önce Atamızın kadınlara vermiş olduğu yerel yönetimde seçme ve seçilme hakkı için Atamıza minnettarım. Bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum. Mahalle halkıma çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“11 ADAYI GERİDE BIRAKTIK”

Gerçekleştirilen seçimlerde 11 adayı geride bıraktığını vurgulayan Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Nurcan Uzel, “Mahallemde 11 aday vardı ve hepsini tek başımıza sollayarak galibiyet elde ettik. Seçme ve seçilme hakkını veren atamıza teşekkür ediyorum. 11 adayı geride bırakıp bizleri destekleyen Kurtuluş Mahallesi sakinlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“EDİRNE’NİN EN GENÇ MUHTARIYIM”

Edirne’nin en genç muhtarı olmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getiren Atatürk Mahallesi Muhtarı Gülden Akman Yılmaz (33), “Bugün mazbatamı aldım. Edirne’nin en genç muhtarıyım. Güzel bir kadın girişimci olarak yoluma başlamıştım şimdi bir kadın muhtarım ve bundan sonra yolumuz çok uzun. Çok güzel şeyler yapacağız” dedi.

“EDİRNE’NİN EN BÜYÜK MAHALLESİNİN MUHTARIYIM”

Mahallesini temsil edeceğini vurgulayan Şükrüpaşa Mahallesi Muhtarı Esra Akgün Yılmaz, “Edirne’nin en büyük mahallesi olan Şükrüpaşa Mahallesi’ne muhtar olmanın haklı gururunu yaşıyorum. Gerçekten bir kadın olarak, kadının seçme ve seçilme hakkını da özgür iradesiyle seçildiğinin kanıtı olarak Şükrüpaşa Mahallesi’nin kadın muhtarıyım. Çok gururluyum. Çok onurluyum. Ben yıllardır bayrağımı temsil eden yurt dışında ülkemi temsil eden bir gençtim bir kadındım. Şimdi de mahallemi temsil edeceğim. Mahallemi ve bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“KAZANAN CUMHURİYET MAHALLESİ”

Mahallelinin kendisine güvendiğine vurgulayan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Selma Er Oluçay şöyle konuştu; “Mahallem bana güvendi ve destek verdi. Hiçbirinin oyunu karşılıksız bırakmayacağım. Bana oy veren veya vermeyen herkes benim mahallelim. Ben herkese hizmet edeceğim. Herkese hizmet ederek adil, eşit, dürüst olacağım. Kazanan Cumhuriyet Mahallesi.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.