Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirnelilerin ve turistlerin ilgi odağı oldu: GÜNEYDOĞU’DAN EDİRNE’YE BUZLAŞ’I GETİRDİ

-Edirne’ye Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin meşhur yaz lezzetlerinden biri olan Buzlaş’ı tanıtan Vedat Cengiz, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Buzlaş’ı turistlerin yanı sıra Edirnelilerin de sevdiğini belirten Cengiz; “Edirne’de Buzlaş makinesi sadece bende var. İnsanların beğenisine değişik bir içecek sunmak istedim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 19:30
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Edirnelilerin ve turistlerin ilgi odağı oldu: GÜNEYDOĞU’DAN EDİRNE’YE BUZLAŞ’I GETİRDİ

Edirne’ye Batman’ın Hermes köyünden gelerek açtığı işletmede doğduğu yöreye ait Buzlaş adı verilen lezzeti satmaya başlayan Vedat Cengiz, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Karın çeşitli meyve aromaları ile birleşmesi sonucu oluşan lezzet olan Buzlaş’ı Edirnelilere tanıtmak istediğini belirten Cengiz, müşterilerin tatmasının ardından beğendiğini ifade etti. Edirne’de yalnızca kendi işletmesinde Buzlaş makinesi bulunduğunu söyleyen Cengiz, özellikle Avrupa’da yaşayan Türklerin Edirne’ye geldiği zamanlarda yoğun ilgi ile karşılaştığını açıkladı.

Buzlaş’ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde meşhur lezzetlerden biri olduğunu söyleyen Cengiz; “Ürünümüz yaz içeceğidir. Makinesini alarak Edirne’deki iş yerimde satma kararı aldım. Çok güzel ve değişik bir içecektir. İnsanların beğenisine değişik bir içecek sunmak istedim” ifadelerini kullandı.

İşletmesine gelen yerli ve yabancı turistlerin Buzlaş’a yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Cengiz; “Edirneli vatandaşlarımız da Buzlaş’ı gördüklerinde şaşkınlıkla karşılıyorlar ve beğeniyorlar. Genellikle yurtdışından gelen vatandaşlarımız bunun ne olduğunu biliyor ve gördükleri gibi hemen istiyorlar. Bulgaristan vatandaşları da beğendiklerini söylüyorlar. Tadına baktıkları zaman çok mutlu oluyorlar. Güzel ve farklı bir hizmette bulunmaya çalışıyorum. Herkesi buzlaş yemeye davet ediyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.