Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet yasası istiyoruz”

Edirne Eğitim Bir Sen üyeleri, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı yasal düzenleme istediklerini belirterek “Kınama mesajı değil şiddet yasası istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 13:52
Kaynak: HİLAL PEKER
“Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet yasası istiyoruz”

Edirne Eğitim Bir Sen, eğitim çalışanlarına yönelen ve ölümle sonuçlanan saldırılar sebebiyle basın açıklaması yaptı. Sendika üyeleri adına basın metnini okuyan Eğitim Bir Sen İl Başkanı Erdinç Dalgıç, eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı yasal düzenleme istediklerini söyledi. Dalgıç, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bulunan bir okulda, okul müdürüne ilişkin yapılan saldırının, göz göre göre geldiğini ve buna yönelik yasanın ve çözümün bulunmadığını belirtti.  Öğretmenlerin kendilerine yönelik şiddet olayları ile anılır hale geldiğini belirten Dalgıç, bu konunun yaygın bir toplumsal sorun haline geldiğini ifade etti.

Dalgıç, mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere bugün yaptıkları basın açıklamasının ardından, yarın iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini ve aynı zamanda iş bırakma eylemi ile eş zamanlı olarak bir hafta sürecek dilekçe kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

“YAŞADIĞIMIZ ACILAR, DÜNÜN İHMAL VE UMURSAMAZLIĞININ SONUCUDUR”

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının toplumsal sorun haline geldiğini belirten Dalgıç; “Görülüyor ki eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olayları münferit eylemler olmaktan çıkmıştır. Maalesef yaygın bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Şiddet toplumun geleceği açısından vazgeçilmez olan eğitim öğretim hizmetlerinin yürütülmesini sekteye uğratacak boyuta ulaşmıştır değerlendirmesini yapmak haksız ve yanlış sayılmamalıdır. Bu şiddet eylemlerindeki artışta şiddete başvuran kişilerin yaptığım yanıma kar kalıyor inancının büyük rolü vardır. Eğitimciler olarak, daha iyi bir eğitim için daha iyi bir müfredat, pedagojik yöntemler daha ileri amaçlar üzerine kafa yormamız gerekirken, bugün bu yaramızı konu etmek mecburiyetinde kalışımızın ana sebebi, şiddetin ağırlaşan toplumsal maliyeti karşısında, bugüne kadar çözüm üretmede yetersiz kalınmasıdır. Göz göre göre gelen sorunu, gözümüzün önünde duran soruna, gözümüzü kapayarak çözüm bulamayız. Bugün yaşadığımız acılar, dünün ihmal ve umursamazlığının sonucudur.

“TBMM’Yİ HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ”

Dalgıç, eğitimcilerin çağrılarına sessiz kalınmamasını gerektiğini söyleyerek; “Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, failleri caydırıp cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasını sağlamak üzere bugün yaptığımız basın açıklamasının ardından, Cuma günü iş bırakma eylemi gerçekleştireceğiz. Ve iş bırakma eylemimizle eş zamanlı olarak bir hafta sürecek dilekçe kampanyası başlatacağız. TBMM Başkanlığına verilmek üzere topladığımız imzaları yine bir basın açıklaması ile teslim edeceğiz. TBMM’de görev yapan milletvekillerimizin uğradığımız saldırılardan duyduğumuz üzüntüyü görmesini anlamasını ve sorunu çözmek üzere harekete geçmesini bekliyoruz. Tercümanı ve temsilcisi olduğumuz eğitimcilerin çağrılarına artık sessiz kalınmamasını gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için TBMM’yi harekete geçmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.