Hava Durumu

EMEKLİ ÇAREYİ SOSYAL MEDYADA ARIYOR

Emekliler sosyal medya hesapları üzerinden gurup kurarak sesini duyurmaya çalışıyor. Açtıkları hesaplarda emekli maaşlarının yetersiz olduğu belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2023 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2023 13:49
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EMEKLİ ÇAREYİ SOSYAL MEDYADA ARIYOR

Emekliler sosyal medya üzerinden kurdukları guruplarda geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor. Kurdukları guruplarda emekli maaşlarının yetersizliğinden yakınarak yardım çığlığında bulunuyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Trakya Şube Başkanı Salim Şen vatandaşların seslerinin duyulmadığını belirterek “Emekliler açlığa ve sefalete mahkum edildi” dedi.

“HAYAT PAHALILIĞI ATEŞİNİN ÜZERİNE SU DÖKÜLMELİ”

Asgari ücrete ve emekliye zammı konuşmak yerine bu ülkede bu hayat pahalılığını konuşmamız gerekli diyen DİSK Trakya Şube Başkanı Salim Şen “Bu sadece emeklilerle ilgili değil bütün kesimleri hayat pahalılığı ve enflasyon fazlasıyla zorluyor. Özellikle asgari ücretle çalışanlar feryat içerisindeler. Emekliler o kadar darda ki temmuz ayında çeşitli kesimlere verilen zamlardan emeklilerin büyük bölümü faydalanmadı. Ek ücret tabiri icat ettiler dolayısıyla bu yüzde 25 zamdan yaklaşık 10 milyon emekli faydalanamadı ve buda onları açlığa ve sefalete mahkum etti. Aslında hükümet kaynakları da bu durumun farkında ancak bir hatayla ‘dişinizi sıkın’ diyorlar. Fakat bu insanların dayanacak gücü kalmadı. Bir buçuk ay önce asgari ücret açıklandığı zaman asgari ücreti almamış 1 Ağustos itibari ile yeni maaşını alacak işçiler, bu da eridi gitti. Açıklandığında söylemiştik ‘bu açıklanan rakam yetersizdir’ dedik. 1 Temmuz itibari ile çalışmaya başlayacaklarından dolayı ‘büyük bir bölümü eriyecek ve yine işçiler açlığa mahkum edilecek’ dedik ve 15 bin lira açlık sınırı var 11 bin 400 lira asgari ücret var. Dolayısıyla asgari ücrete, emekliye zammı konuşmak yerine bu ülkede bu hayat pahalılığını konuşmamız gerekli. Yaşanan bu hayat pahalılığının ateşinin üzerine mutlaka bir su dökülmesi gerekiyor ve hayat pahalılığın durdurulması şarttır. Ancak bu konulardan sonra emekli maaşları ve asgari ücretleri konuşabiliriz” diye konuştu.

“ÖRGÜTLENME BİÇİMİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Sosyal medya paylaşımlarını doğru kullanıldığı zaman örgütlenme olarak kullanılabileceğine değinen Şen şöyle konuştu: “Sosyal medya önemli bir mecra. Yaşadığımız bütün sıkıntıları sosyal medya üzerinden duyurabiliyoruz. İşçilerin sıkıntılarını emeklilerin geçim sıkıntısını sosyal medya üzerinden duyurabiliyoruz. Biz hem konfederasyon olarak hem de sendikalar olarak sosyal medya yoluyla bu sıkıntıların kamuoyunla paylaşılmasını önemsiyoruz. Bu konular hakkında ciddi çalışmalarımız var. Doğru kullanıldığı zaman bir örgütlenme biçimi olarak görüyoruz. Çeşitli topluluk kesimlerini kamuoyuyla paylaşması ve ülkeyi yönetenlere ulaşmasında önemli bir araç olarak görüyoruz.”

MERT ERİŞKİN

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.