Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Engellilerin iş umudu

Edirne’de daha önce iş için, İŞKUR’a başvuran engellilerin, bugün kendilerine uygun pozisyonlardaki işyerlerine yerleştirilme işlemlerinin ilk adımı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2024 17:32
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Engellilerin iş umudu

İş bulma konusunda Türkiye İş Kurumu’na (İŞKUR) başvuran engelli vatandaşlar için kendilerine uygun işyeri ve pozisyonlarda istihdam çalışmaları sürüyor. İŞKUR’a müracaat edip istihdam talebinde bulunan engelli vatandaşlar bugün öğleden sonra SMS yoluyla kuruma davet edilerek, tavsiye edilen işyerleriyle görüşmek için evraklarını teslim aldılar.

Daha önceden form doldurarak İŞKUR’a müracaat ettiğini belirten İlkkan Engel, SMS ile kendisine uygun pozisyon bulunduğu bilgisi verildiği ve kuruma geldiğini belirterek; “Bugün, İŞKUR’a başvuru evraklarımız için geldik. Burada daha önce kayıt yaptırmıştık, İŞKUR, bize uygun pozisyon olunca SMS ile bilgilendirme yaptı. Daha önce de farklı bir işyerinde çalışmıştım. Evraklarımızı daha önceden hazırlayıp sunmuştum ve bekliyordum. İş başvurularında bana uygun işler kısmında bakarak tercih de yapabiliyoruz. Ben beden işçisi, depo görevlisi, temizlik elemanı pozisyonlarına başvurmuştum. Daha önce normal kadrodan tekstil işçisiydim” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.