Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fındık ve cevize de talep yok

Edirne’de kuruyemiş dükkânı işlemecisi Hakan Çakıcı, Fındık ve ceviz fiyatlarının üçe katladığını belirterek, “Bayrama bir haftadan kısa bir süre kalmasına rağmen henüz baklava yapacağım diye gelen bir kişi bile olmadı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2024 00:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2024 00:01
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Fındık ve cevize de talep yok

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde uzun yıllardır kuruyemiş dükkânı işletmeciliği yapan Hakan Çakıcı, Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala yerli vatandaşlardan baklavalık malzemelerin talep görmediğini söyledi. Çakıcı, asıl talebin turistler tarafından olduğunu belirterek, “Biz esnaf olarak turistlere çalışıyoruz. Biz yerli müşteriye hiçbir zaman bir hazırlık yapmıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“KİMSE TALEP ETMİYOR”

Çakıcı, “Fındık ve ceviz fiyatları geçen seneye göre 3’e katladı. İnsanların talebi hiçbir şekilde yok. Bayrama bir haftadan kısa bir süre kalmasına rağmen henüz baklava yapacağım diye gelen bir kişi bile olmadı. Bundan 7-8 sene öncesine kadar 1 ton ceviz stokluyorduk. Esnaf olarak bayram telaşına giriyorduk ama şu anda Edirne’nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi’nde olmamıza rağmen elimizde 5 kilo ceviz var. 5 kilonun da biteceğini sanmıyorum. Şu anda kimse talep etmiyor. Edirne’nin genel havasına baktığımız zaman kimsede bayram havası yok. Kimsenin ağzında bayram geliyor ceviz alayım baklava yapayım, yufka alayım börek yapayım derdi yok” diye konuştu.

“TURİSTLERE ÇALIŞIYORUZ”

Baklava yapacak vatandaşlar için ceviz ve fındık fiyatları hakkında açıklamalarda bulunan Çakıcı, “Bayramda biz esnaf olarak şanslıyız ki gümrük kapıları nedeniyle çok sayıda turist geliyor. Biz esnaf olarak turistlere çalışıyoruz. Biz yerli müşteriye hiçbir zaman bir hazırlık yapmıyoruz. Eskiden Ramazan Bayramı gelmeden 2 ay öncesinden bizler ceviz toplamaya başlıyorduk. Vatandaşlar ise 10 gün kala ceviz veya fındık almaya başlıyordu. Vatandaşlarımız bayram telaşına kalmamak için malzemelerini önceden alıyordu maalesef şu anda böyle bir talep yok. Cevizin kilosu çok fazla. Şu anda biz cevizi 420 TL’den fındığı ise 500 TL’den satıyoruz” dedi.

“PİYASADA GARİP BİR DENGESİZLİK VAR”

Piyasada dengesizlik olduğunu vurgulayan Çakıcı, “Piyasada çok garip bir dengesizlik var. Cevizin kilosu 420 TL, cevizli baklavanın kilo fiyatı 250 TL. Böyle de bir mantıksızlık var. Buradan yarım kilo ceviz alsa 210 TL verecek ama baklavacıya gitse 250 TL’ye her şeyi ile hazır baklava alacak” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.