Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazze için 12’nci sessiz yürüyüş

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail’in Gazze işgali için sessiz yürüyüşlerinin 12’ncisi düzenlendi. Yürüyüş sonrası yapılan açıklamada Filistin malları için boykot çağrısı yenilendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2024 15:37
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Gazze için 12’nci sessiz yürüyüş

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencileri ve sağlık çalışanları, 12 haftadır İsrail’in Gazze işgali için sessiz yürüyüş düzenliyor. Edirne’de Eski Cami önünden Saraçlar Caddesi’ne herhangi bir slogan atmadan yürüyen topluluk, Saraçlar Caddesi’nde postane önünde basın açıklaması düzenledi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3’üncü sınıf öğrencisi Muammer Morkoç’un okuduğu açıklamada İsrail mallarına boykot etme çağrısı yenilendi. Açıklamada; “İsrail terör devletinin Filistin’de uyguladığı sistematik zulüm ve işgal devam ediyor. Evler okullar, hastaneler bombalanıyor. Gazze halkı abluka altında açlığa mahkum ediliyor. Su vanalarını kapatan, tarlaları bombalayan ve kente gıda girişlerini engelleyen İsrail, bunları tüm dünyanın gözü önünde, saklamaya dahi gerek görmeden alenen gerçekleştiriyor. Gazze halkının un bulamadığı için hayvan yemlerini öğütmeye başladığı haberleri geliyor. Bombaların, kitle imha silahlarının dehşetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzluğun, salgın hastalıkların pençesinde ölüme mahkum ediliyor. Dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olan Gazze’ye açılan tek kapı ‘Refah Sınır Kapısı’, aynı zalim elin ablukası altında insani yardımlara neredeyse hiç geçit vermiyor. Buradan haykırıyoruz; Refah Kapısı mutlaka açılmalıdır. Devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, milletimizi ve tüm insanlığı bu konuda ses vermeye davet ediyoruz. Bu duyarlılıkla gerçekleşen tüm adımlara, bildirilere, yürüyüşlere olan desteğimizi de dile getirmek istiyoruz. Devam eden bir şey daha var. İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor. Gönlü ve duası Filistin’in yanında olan vicdan sahiplerinin ise en büyük silahlarından birisi Boykot. Hayatımızın her alanında ve mesleklerimizde ‘boykot’ çağrımızı tekrarlıyoruz. Tüm meslektaşlarımıza zulme destek olan ilaç firmalarını boykota devam etmeyi hatırlatıyor, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden de aynı hassasiyeti hastane eczanelerinde göstermesini bekliyoruz” denildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.