Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Genç yazar ilk kitabını yayımladı: ÇOCUK EVİNDEKİ HAYATI ANLATTI

-Havsa’da yaşayan üniversite öğrencisi Emre Kurnaz, yayımladığı ilk kitabı ‘Benim adım 9’da çocuk evlerinde yaşayan çocukları anlatırken; konuşma bozukluğu olan insanlara dikkat çekmek amacıyla noktalama işaretlerine yer vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2023 13:25
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Genç yazar ilk kitabını yayımladı: ÇOCUK EVİNDEKİ HAYATI ANLATTI

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yükseokulu’nda Bankacılık ve Sigortacılık Programı’nı kazanmasının ardından Düzce’den Edirne’nin Havsa ilçesine taşınan Emre Kurnaz, ilk kitabı ‘Benim Adım 9’u yayımladı.

Konuşma bozukluğu olan ve çocuk evlerinde yaşayan çocukların hayatını kitabında anlatan Kurnaz, henüz 40 günlük bir bebekken girdiği ve 12 yaşında ayrıldığı çocuk evindeki deneyimlerini yazarak hayalini gerçekleştirdi. Batı Ekspres’e konuşan Kurnaz, Divit Kitabevi’nden yayımlanan kitabında konuşma bozukluğu yaşayan insanların da sorunlarına dikkat çekmek amacıyla noktalama işaretlerine özellikle yer vermediğini söyledi.

“KİTABI BİTİRMEM 2 YILIMI ALDI”

‘Benim adım 9’ adlı kitabını yazmaya başlamadan önce ve sonrasında yaşadığını zorlukları anlatan Kurnaz; “Kitap yazmaya maddi zorluklarla başladım. Kitap yazabilmek için para biriktirip 2’nci el bir laptop bilgisayar aldım. Bilgisayarı aldıktan sonra kitabı yazmaya başladım ve bitirmem 2 yılımı aldı. Sponsor ve yayınevi bulma konusunda oldukça zorlandım” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUK YUVASINDA YAŞAYANLARI ANLATTIM”

Kurnaz, kitabında kendi hayatına yer verdiğini söyleyerek; “Gerçek bir yaşantıdır. Kitabımda çocuk yuvasında yaşayan insanları ve bu insanlara dışarıdan bakıldığında diğer insanların anlayamadıkları şeyleri yazmaya çalıştım. Ben, herkesin sesi olduğumu düşünüyorum. Birinin bunu yapması gerekiyordu. 40 günlük olmadan yuvaya girdim, 12 yaşında çıktım. Yazdığım kitapta aile olamayacak fertlerin bir şekilde dönemin şartlarıyla görücü usulü evlenip aile olma çabasındaki yıkımları yazdım. Birinin hatasının bütün aileyi nasıl etkilediğini ve toplumda neden iyi insan olmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım. Bana göre iyi olmak mesele değil; orada bizi mutlu edecek olan, iyi olmanın çabası” dedi.

“NOKTALAMA İŞARETLERİNE BİLEREK YER VERMEDİK”

Kitabında konuşma bozukluğu yaşayan insanların da sorunlarına dikkat çekmek amacıyla noktalama işaretlerine yer vermediğini açıklayan Kurnaz; “Noktalama işaretlerine hiçbir zaman dikkat etmedik. Bunu bilerek yaptık. Çünkü konuşma bozukluğu olan bir çocuğun ağzından yazdık. Herkese keyifli okumalar diliyorum” sözlerine yer verdi.

“KENDİ FOTOĞRAFIMI KULLANDIM”

Kurnaz, kitabının kapağında bulunan fotoğrafı da açıklarken; “Kitabın kapak fotoğrafını seçeceğim zaman çok zorlandım. Fakat kendi kaldığım çocuk yuvasının arşivlerini internet sitesinden incelediğimde kitabın üzerinde bulunan fotoğrafı buldum ve o fotoğrafı kullandım. Fotoğrafta bulunan kişilerden ortada duran kişi benim. Yazdığım kitabımda anlattığım karakterlerden bir tanesi de o fotoğrafta bulunuyor” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.