Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Giyside dönüşüme talep arttı

Havsa’da terzilik yapan Meliha Elmas, vatandaşların tamire ve dönüşüme yöneldiğini belirterek “Vatandaşlar artık kıyafetlerini dolaplarında bekletmeyip terziye getiriyorlar. Tamir ettirip, yeni modellerle yeniden giyebiliyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 20:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 20:19
Kaynak: HİLAL PEKER
Giyside dönüşüme talep arttı

Edirne’nin Havsa ilçesinde terzilik mesleğini icra eden Meliha Elmas, son zamanlarda vatandaşların alışkanlıklarında önemli bir değişim fark ettiğini ifade etti. Elmas, artık insanların eskiden dolaplarında bekletip unuttukları kıyafetleri terziye getirerek yeniden hayata döndürdüklerini belirtti.

Elmas, vatandaşların bu değişiminin arkasında, tüketim alışkanlıklarının ve moda trendlerinin hızla değişmesiyle beraber artan bir farkındalık olduğunu söyledi.

“ABİYE VE DÜĞÜN ELBİSELERİ ÇOK REVAÇTA”

Düğün sezonunun yaklaşması ile özellikle abiye elbiselerinde tamire talebin arttığını belirterek; “Vatandaşlar yoğun bir şekilde tamire yönelmiş durumda. Örneğin dolabında kullanmadığı elbiseyi getiriyor üst bölümünü atıyoruz alt bölümünü dönüştürüp tekrar kullanıyor. Abiye ve düğün elbiseleri çok revaçta şu an. Çünkü genelde o tarz elbiseler alınıyor 1-2 düğünde giyilip kenara bırakılıyor. Vatandaşlar artık dolaplarında bekletmeyip terziye getiriyorlar. Tamir ettirip, yeni modellerle yeniden giyebiliyorlar. Atmayıp, dönüştürüp kullanabiliyorlar. Bende yönlendiriyorum zaten. Güzel bir farkındalık oluştu. Kumaşın metresi 100 lira olmuş. En basitinden bir elbiseye 3 metre kumaş kullanılıyor, bunun işçiliği de var. Evde duran giymediği kıyafeti getirip dönüştürmesi daha karlı oluyor” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.