Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gürkan pazarcılarla yönetmelik protokolü imzaladı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kentte meyve ve sebze pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi kararının protokolünü, Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ile birlikte imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 15:31
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Gürkan pazarcılarla yönetmelik protokolü imzaladı

Edirne Belediye Meclisi’nin Şubat ayında düzenlenen toplantısında kentteki meyve ve sebze pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi kararının protokolü bugün imzalandı.

Tarihi Edirne Belediyesi binasında düzenlenen protokol törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Pazarcılar, Manavlar ve Seyyar Satıcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ve Oda Başkan Yardımcısı Murat Yüksel katıldı.

Protokolün imzalanmasından önce basın mensuplarına açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, kararın Belediye Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında alındığını hatırlatırken; “Geçtiğimiz ay Şubat meclisinde Edirne’mizdeki sebze-meyve pazarlarının yönetmeliğe uygun işletilmesi için bir meclis kararı almıştık. Kanunen pazarcıların temsilcisi olan Edirne Pazarcılar Odası ile Edirne Belediyesi, belediye kanununun ve pazar yerlerinin işletilmesi hakkındaki yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre bir protokol imzaladık. Edirne’de bugüne kadar da öyleydi ama süresi dolmuştu. Meclis kararına dayanarak hazırladığımız bu protokolü Pazarcılar Odası Başkanımız Şeref Hasır ve Murat Yüksel ile imzalayacağız. Zabıta her zaman yanlarında olacak ama bundan sonra Edirne’de bugüne kadar açılan ve bundan sonra açılacak olan tüm sebze-meyve pazarlarının düzeninden doğrudan onlar da sorumlu olacaklar” ifadelerini kullandı.

“CUMARTESİ PAZARINI YETİŞTİREMEDİK”

Yapımı devam eden Cumartesi pazarı yeri ile ilgili de konuşan Gürkan; “Yeni yaptığımız Cumartesi pazarını yetiştiririz diye bugüne kadar bekledik ama gerek firmanın kendi içinde tedarikçilerle yaşadığı sorunlar, gerekse hava şartlarından bir türlü Cumartesi pazarını yetiştiremedik. 2 aya yakın gecikmemiz söz konusu oldu. Ocak sonunda açmayı planlıyorduk. Maalesef yetiştiremedik. Hayırlısı olsun, bizden sonra açılışı yapılır. Önemli olan Edirnelilere hizmet verecek olmasıdır. Eski pazar yerimiz deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için beton testleri yapılmıştı. C35 olması gereken beton numuneleri C15-16’lara kadar düşük çıkmıştı. O yüzden acilen yenileme kararı almıştık. Bu kapsamda da gerekli çalışmalar yapıldı ama hem firmanın kendi içinde tedarikçileriyle yaşadığı sorunlar, hem de hava şartlarından dolayı bir türlü yetişmedi. Biz de düzgün bir iş olmasını istedik. Yapmışken tam anlamıyla bitsin, ondan sonra pazarı oraya taşıyalım istedik. O yüzden bir müddet daha geçici yerinde hizmet vermeye devam edecek. Bittiğinde de yeni göreve gelecek arkadaşlarımız ile odamız düzenlemesini yapıp hizmet vermeye devam edecekler. Edirne’mize, pazarcı esnafımıza hayırlısı olsun” dedi.

HASIR’DAN GÜRKAN’A TEŞEKKÜR

Gürkan’ın konuşmasının ardından Oda Başkanı Hasır da Gürkan’ın Edirne’ye 10 yıl boyunca hizmet ettiğini söyleyerek; “Ona canı gönülden teşekkür ediyorum. Esnafımıza ve halkımıza yeni pazar yerimiz de hayırlı olsun” sözlerine yer verdi. Konuşmaların ardından protokol, Gürkan ve Hasır tarafından imzalandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.