Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA’DA EDİRNE KIRMIZISI KÖK BOYA HASADI

Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu Edirne Kırmızısı tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Okulun bahçesinde yapılacak kök boya hasadına bir özel okulun öğrencileri de katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 16:33
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
HAVSA’DA EDİRNE KIRMIZISI KÖK BOYA HASADI

Trakya Üniversitesi’ne bağlı Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde bulunan kökboyaların hasat gününde talep eden okul ilkokul öğrencileri için demostrasyon çalışmaları planlanıyor.

Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan konu ile ilgili olarak www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada “Trakya Üniversitesi olarak Edirne Kırmızısı tanıtımlarını her platformda yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda üniversitemizin Balkan Kampüsünde gerçekleştirilen II. Uluslararası Edirne Kırmızısı Sempozyumu ve Karaağaç’ta yapılan kök boya hasat etkinliği büyük ilgi topladı. Bu çerçevede bazı eğitim kurumlarının da benzer etkinliklere katılmak istediklerini öğrendik. 26 Ekim 2023 tarihinde Havsa Meslek Yüksekokulu bahçesinde yapacağımız kök boya hasadına katılmak isteyen kurumlarımızı davet ediyoruz. Sembolik olarak yapacağımız kök boya hasadı ve kumaş boyama etkinliğine bu yıl Edirne’den Filiz Okulları öğrencileri katılacaklar. Öğrencilerimize Edirne Kırmızısının hikayesini ve bu rengi üreten bitkiyi tanıtmak istiyoruz” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.