Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

HAVSA’DA GÜL HASADI ŞENLİĞİ

Havsa Belediyesi ve Havsa Meslek Yüksekokulu’nun düzenlediği Gül Hasadı Şenliği, Havsa’da yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2023 16:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
HAVSA’DA GÜL HASADI ŞENLİĞİ

Edirne’nin Havsa ilçesinde Havsa Belediyesi ve Trakya Üniversitesi Havsa Meslek Yüksekokulu’nun birlikte düzenlediği Gül Hasadı Şenliği yapıldı.

Hasat şenliğinde gül yetiştiriciliğinin tarihi, eczacılıktaki önemi gibi konuların ele alındığı bir de sempozyum düzenlendi. Akademisyenlerin bildiriler sunduğu sempozyumdan sonra ise gül bahçesi bulunan Havsa Meslek Yüksek Okulu’nda gül hasadı yapıldı, halk oyunları ekipleri izleyicilere çeşitli oyunlar sergiledi. “Gül” temalı bir fotoğraf sergisi katılanlar tarafından gezildi.

EVLİYA ÇELEBİ ÖVGÜYLE BAHSETTİ

Evliya Çelebi’nin övgüyle bahsettiği Edirne’deki gül yetiştiriciliğinin yeniden gündeme geldiğini belirten Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Edirne gülünün tarımsal ve ticari alanda yaygınlaşması konusunda adımlar atacaklarını söyledi.

Havsa Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tan da Edirne’de gül yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak istediklerini belirtti. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.